Az imént ígértem, hogy elmesélem miért nyeri simán a vb-t a brazilok csapata.

Ne is menjünk messzire első körben, egyelőre elemezzük a brazilos csoportot, a G-t.

Kiket is sodortak a FIFA melegített golyói a G-csoportba:

- Észak-Korea

Csoszon Mindzsudzsi Inmin Kongvahuk, azaz Koreai Népi Demokratikus Köztársaság. Így hívják a világ talán legkevésbé demokratikus országát, ahol még azon is csodálkozhatunk, hogy egyáltalán kiengedik az országból a focicsapatot. Legfélelmetesebb eredményük egy 21-0-ás győzelem a hasonlóan rettenthetetlen Guam csapata ellen.
A legmulatságosabb mégis az, hogy 1966-ban, az első (és mindezidáig utolsó) VB-jükön egyből a negyeddöntőig meneteltek, többek között az olaszok 1-0-ás legyőzésével. A negyeddöntőben is 3-0-ra mentek a portugálok ellen - ez mondjuk egyáltalán nem meglepő -, de sajnos kikaptak 5-3-ra a végén.

De beszéljünk a jelenről. Ha ázsiai csapatokra gondolunk, akkor nem szabad szem elől tévesztenünk azt, hogy egy átlagos ázsiai selejtezőcsoportban még egy mai Sebők Vilivel, Mracskóval, Lipcsei Petivel felálló magyar csapat is esélyes lenne a kvalifikációra.

Észak-Korea legveszedelmesebb csatára Jong Tae-Se, azaz "Az ázsiai Wayne Rooney". Ő a japán bajnokságban tolja, ott nem meglepő az efféle fellengzős elnevezés. Azon sem lepődnék meg, ha a japók John Wayne-nek neveznék, az is divatos arrafelé. Na, azzal mindent elárulok, hogy rajta kívül még két légiós van a keretben, a többiek az észak-koreai bajnokságban szaladgálnak ilyen nevű csapatokban: Pyongyang City, April 25 (ez tényleg egy klub neve, ők 4.25-nek írják), Amrokgang. A bajnokság is menő, annyira hatalmas a nemzetközi érdeklődés, hogy halvány fogalmunk sincs arról, ki nyerte a 2001-es és 2003-as bajnokságot.

A vb-re való kalandos kijutásuk egyik fontos részlete, hogy 7 meccs után 11 pontjuk volt, ezután leverték Szaúd-Arábiát és máris kint voltak Dél-Afrikában.

Az első meccsüket játszák a mi Braziljaink ellen. Itt nem lesz meglepetés a súlyos vereség, és csodálkoznék, ha Portugália vagy Elefántcsontpart nem verné őket szintén rommá. 

Tippeljünk: Brazília - Észak-Korea 5-0

- Elefántcsontpart

Helyben is vagyunk, ha a világ talán egyetlen olyan szövetségi kapitányát keressük, akinek menesztése után 30 000 szurkoló tartott hatalmas örömünnepet. Bizony, ő Sven-Göran Eriksson, akit annyi helyről menesztettek néhány év alatt, hogy végül meg sem állt Afrikáig. Mexikó után majdnem megtalálta a helyét az angol harmadik osztályban játszó Notts County szakmai igazgatójaként, ám ekkor szerencsétlen elefántcsontpartiak úgy döntöttek, hogy egy igazán bukott ember vezesse a vb-n csapatukat. 
Amire egyébként nem is ő vezette ki a válogatottat.
Mit várunk tőle? Egyelőre szerintem a játékosai nevét sem tudja, csak számokat kiabál és a segítőire néz kérdőn, ha valaki hozzászól. Így a keretet sem tudta leszűkíteni a 30-ról 23 fősre. Egyszerűen azért, mert nagyon fél, hogy nem ismeri meg Drogbát, aztán véletlenül hazaküldi.
Jól választott egyébként, mert a válogatott játékosainak nagy része Európában nevelkedett, és európai topklubokban keresnek nála lényegesen többet. Ilyen csapattal nem lesz teljesen kirívó a futballhoz való hozzá nem értése.

A csapat kerete egyébként igen izmos. Brazília szempontjából mindenképpen biztató, hogy Eriksson ül a kispadon, így se támadni, se védekezni nem fognak tudni igazán.

Tippeljünk egy magabiztosat: Brazília - Elefántcsontpart 2-1

Egy magabiztosabbat!!! Brazília - Elefántcsontpart 4-2

- Portugália

Itt találjuk sokak kedvencét, a méltán világhírű Christiana Ronaldót! Tény, hogy ő vitathatatlanul a világ második legjobb futballistája, bármelyik csapatra nagy veszélyt jelent. Sir Alex megtanította az alázatra, így ha kicsit odafigyel magára, akkor képes egy meccset úgy lehozni, hogy nem picsog az elejétől a végéig. Remélhetőleg a brazilok ellen ez nem így lesz.

Megnyugtató módon egyébként ő maga ismerte el a vb előtt, hogy a brazilok erősebbek a portugál csapatnál, és bizony, itt kénytelen vagyok egyetérteni vele. A portugálok hazánk válogatottja ellen is bizonyították, hogy az ellenállhatatlanságtól azért távol állnak. Sőt, az egész selejtezősorozat alatt megvolt minden játékosnál a B-terv, ami egy hatalmas több hetes nyaralás leírását tartalmazta - a VB idejére.

Edzőjük a híres másodedző: Carlos Quieroz (állítólag Queiroz, de hát portugál, nem figyelhetünk oda minden apróságra). Aki egyenesen a Manchester United segédedzőjéból lett a portugálok vezetője. Reméljük nem idén nyárra jön bele az edzősködésbe. Pótselejtezőn sikerült irányított sorsolással szegény bosnyákokkal összekerülniük, itt két lehengerlő 1-0-ás sikerrel vették az akadályt.

Tipp: Brazília - Portugália 2-1

Így a csoportban 100%-os eredménnyel, továbbjutóként, 9 ponttal, 1-3 kapott góllal végez a Selecao!

Mostantól pedig fókuszáljunk a BRAZILOKRA! Árnyaljuk a képet, és kezdjünk el izgulni, hogy Dunga gyermekei képesek-e tényleg elverni az észak-koreaiakat.

2 komment

Címkék: vb korea brazília észak portugália világbajnokság elefántcsontpart g csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://canarinho.blog.hu/api/trackback/id/tr732002099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

9b29w4 2010.05.14. 16:50:30

Nem Brazilok, hanem brazilok. Nem Olaszok, hanem olaszok. Nem Portugálok, hanem portugálok. Nem Szaud-Arábia, hanem Szaúd-Arábia. Nem VB, hanem vb vagy vébé. Nem Christiana Ronaldot, hanem Cristiano Ronaldót. Nem Carlos Quieroz, hanem Carlos Queiroz.
Ja, és egyébként biztos továbbjutnak a brazilok, de nem lesznek világbajnokok. :)

DartagnanX 2010.05.14. 17:20:00

Minden javítva.
Apróságok ezek! :)
Az országokat az angolban megszoktam, hogy mindet naggyal kell, és ahogy folyamatosan írok, reflexből nagybetűsek lesznek.
Christiana pedig egy fantasztikus humorbonbon.
süti beállítások módosítása