A megszokott taszító és arrogáns magabiztossággal fussunk neki a következő írásnak, amelynek témája az esti Brazília - Chile összecsapás!

Mint arra mindannyian jól emlékszünk, Brazília első két csoportmeccsét megnyerte, majd a portugálok elleni zárótalálkozót (aminek tétje már nem sok volt) Robinho, Kaka és Elano nélkül döntetlenre hozta.

Chile nem vág túl sok gólt, ám szépen játszik. Két egy-nullás győzelemmel és a spanyolok elleni 2-1-es vereséggel jutottak tovább csoportjukból. Játékuk nem nélkülözi a latinos temperamentumot, magyarán mennek előre mint a barmok, 3-3-1-3-as felállásban, állandóan nyomás alatt tartva az ellenfelet.
Ez utóbbi chilei tulajdonság egyfelől kellemetlen, mert a brazilok nem igazán szeretik, ha letámadják őket, viszont kellemes, mert azt viszont szeretik, ha van hely a gyors támadásépítésnek, vagy akár a kontráknak. Jó hír, hogy a támadó felállás ellenére is csak két gólt lőttek a csilik, ami Svájc és Honduras ellen nem sok. A két kapott góljuk sem sok, viszont állandó kezdőjükből eltiltás miatt hiányzik két védő, Waldo Ponce és Gary Medel. Pedig ők a Castrol World Cup Index alapján az első kör legjobb védői voltak, ellenfeleiket csak háromszor (!) engedték kapura lőni. Rajtuk kívül Marco Estrada is kénytelen eltiltása miatt a lelátón üldögélni. A három játékos hiánya kulcsfontosságú lehet.

Robinho a győzelem kulcsát a széleken történő támadásvezetésben látja, és a chilei kapu elé való gyors megérkezésben. Szét kell húzni a mezőnyt, és lendületből támadni a csiliket, akkor lesz jó. Majd meglátjuk a meccsen, hogy mennyire törekednek erre a brazilok, és ha így lesz, akkor mennyire jön be.

Luis Fabiano már a Manchester United és a Milan látókörébe került, folytatnia kell jó sorozatát, ha jövőre a két sztárklub valamelyikében akar kézilabdázni!

Elano felépült sérüléséből, de Felipe Melo sérülése nem biztos, hogy rendbe jön az esti meccsre. Julio Baptista térdével vannak gondok, részvétele kétséges (nem mintha egyébként a kezdőben lenne). Az edzésen mindenki részt vett.

A brazilokkal 1990 óta nem fordult elő, hogy ne jutottak volna a legjobb nyolc közé. A csilikkel viszont 48 éve nem fordult elő, hogy bejutottak volna a legjobb nyolc közé - akkor hazai pályán játszottak.

Chile vezetője, Marcelo Bielsa elmondása szerint csapatának nincs vesztenivalója, mindent vagy semmit alapon fognak nekizúzni dél-amerikai szomszédaiknak. A csilik öltözőjében egyébként egy chilei zászló lóg, amelyet a februári földrengés romjai közül húztak ki. Ez megható és lelkesítő kabala, de mint tudjuk, a kabalák sem intéznek el mindent.

Chile és Brazília elmúlt 7 találkozóján mind a hétszer Brazília nyert. A gólarány 26-3 a brazilok javára. Ami meccsekre lebontva 3.7 - 0.4. A statisztikák azonban szart sem érnek egy vébé nyolcaddöntőn.

Ám statisztikáktól függetlenül azt gondolom, hogy a védekező trió hiánya hatalmas hátrányt jelent majd a chileiek számára, és nem ússzák meg 2 kapott gólnál kevesebbel.

Várható kezdőcsapat: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Josué, Gilberto Silva - Elano, Kaka, Robinho - Luis Fabiano

Tippem: 4-1

Ja, egyébként elhanyagoltam a jóslást, de ne aggódjatok, tegnap megtettem mind a két meccset 3-1-re, és az egyik 4-1 lett a másik pedig telitalálat. Úgyhogy nagy formában vagyok.

A hollandok elverik 2-0-ra soros ellenfelüket!
 

És így utólag is boldog születésnapot kívánunk Felipe Melonak!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://canarinho.blog.hu/api/trackback/id/tr942115932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimpalini 2010.06.28. 14:21:15

Nem tudom ki vagy, de rossz a memóriád...:)

"A brazilokkal 1990 óta nem fordult elő, hogy ne jutottak volna a legjobb négy közé. "

2006. negyeddöntő: Franciaország-Brazília: 1:0 :D

S a sorba illeszkedni fog 2010 is...:)
Persze nehéz lesz a bírók ellen, de a hollandok meg fogják oldani...

sandinista 2010.06.28. 14:25:12

"Chile vezetője, Marcelo Bielsa elmondása szerint csapatának nincs vesztenivalója, mindent vagy semmit alapon fognak nekizúzni dél-amerikai szomszédaiknak."

Brazíliának és Chilének nincs közös határa, a legközelebbi pontjukon mintegy 500 km-nyi Bolívia választja el őket egymástól.

DartagnanX 2010.06.28. 14:28:38

@sandinista: Tudom, aztán mégis dél-amerikai szomszédot írtam. Ilyen ez a szelaví.
A tíz emeletes házakban, az egy emeleten lakó összes fickót szomszédnak hívják, pedig nem egymás melletti lakásokban laknak. :)

DartagnanX 2010.06.28. 14:29:12

@pimpalini: Igaz, elírtam. Negyeddöntő helyett írtam legjobb négyet. :)

Jaffar 2010.06.28. 14:37:17

Ha a bírók nem csalják el megint (angol-német, argentin-mexiko után) a meccset akkor valszeg egy fantasztikus meccs lesz. Abszolut 2 esélyes meccs. Az eddigi meccsek alapján Brazília semmivel sem jobb Chilénél. Végülis mindegy, mert a Hollandokon már nem jutna tovább egyik sem :D GOGO ORANJE

Atomot Nekik! 2010.06.28. 18:23:38

@Jaffar: Menjenek vissza heringet szabálni és sört vedelni! :)))
A selecao majd megtanítja őket kesztyűbe dudáni. Nem! Szambát táncolni, ahgy majd ők fütyülnek.

garizim 2010.06.29. 01:13:14

Meglepődnék, ha a hollandok nyernének.

Player 1 2010.06.29. 09:04:19

@Jaffar: Egyből ez az elcsalás..Lampard gólja után még 2-t rúgtak a németek, és 1-et sem az angolok.Lehet jönni, hogy 2-2 más lett volna, blablabla...Egy olyan csapat, aki a szurkolói kedvéért sem játszik, mert feladja, nem érdemel továbbjutást.
süti beállítások módosítása