Ki a Manó?

2010.08.25. 09:25 DartagnanX

Elnézést kérek a cím miatt, a Nemzeti Sporthoz fogom beküldeni a cikket a CV-m mellé!

Vágjunk bele a brazil csapat vb utáni sorsának taglalásába. Dunga ment, és jött helyette Mano! Az új szövetségi kapitány a méltán világhírű Mano Menezes, hosszabb nevén Luiz Antonio Venker Menezes lett.

Azt mindenképpen érdemes megemlíteni róla, hogy életében nem futballozott profi szinten. Tehát csak edző volt. Na jó, állítólag védőként játszott a Guarani de Venâncio Aires csapatában. De ott ugye ki nem játszott a brazilok közül? 
Tehát ilyen fickó utoljára Carlos Alberto Parreira volt, aki már 24 évesen edzőként kereste meg a zsömlére valót.

De Carlos Alberto sikereit most ne hasonlítsuk össze Mano sikereivel, hiszen Mano Menezes mindössze B-ligás bajnoki címekkel és brazil kupagyőzelmekkel büszkélkedhet. Érdekes módon egyik legnagyobb sikere egy brazil kupa bronzérem, amit a November 15-e nevezetű csapattal ért el. Az elődöntőbe jutásig kiverték például a lényegesen nagyobb tradíciókkal és játékerővel bíró Vasco da Gamát is.

Már ült is a válogatott kispadján egy mérkőzésen, méghozzá augusztus tizedikén, az USA ellen. Itt 2-0-ra nyertek.

Érkezését általában pozitívan fogadták, egyelőre azt fogalmazták meg kritikaként vele szemben, hogy stílusa hasonlít Dunga védekező stílusához.

A kereten lényeges változtatásokat eszközölt, a vb-keretből mindössze négy játékost hívott meg az Államok elleni meccsre, és sok fiatalt - gondolhatunk itt a Dunga által mellőzött Patóra is - kipróbált.

Hamarosan jön az Argentin csapat, hogy velük is elbánjon a mi kis cuki MANÓNK.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://canarinho.blog.hu/api/trackback/id/tr632245833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.08.25. 22:45:35

Ha a sok divatdrukker megkapja Ronaldinho-t, Pato-t, és az összes szambakirályt, akit Dunga kihagyott, akkor szerintem nem fognak fanyalogni a védekező stílus miatt.
süti beállítások módosítása