Mostanra akár türelmetlenné is válhattunk.
Figyelembe véve, hogy az eddigi meccseken egyedül a németek mutattak valódi, ellenállhatatlan, gyors, kombinatív és hatékony focit, asszem elvárható, hogy a brazilok is valami hasonlót mutassanak fel. (Időközben játszottak a macskaevők a paragvájiakkal egy izgalmas második félidőt, ez is jó volt.)

Erre sok esély azért nincs, ismerve a Dunga által felállított csapatot. A brazilok komoly kis gépezetté álltak össze, történelmük során talán először a védekezésre koncentrálva. A szép játék jó dolog, de inkább a győzelem a lényeg.

A selejtezők során 18 meccsen összesen 11 gólt kaptak. Paraguay 16-ot, Kolumbia pedig 18-at. Igaz, utóbbi csak 14-et lőtt. Ezért nincsenek is kint a vébén. A brazilok 33 rúgott góllal, 63%-os teljesítménnyel végeztek a csoport élén.

Dunga nem az a fajta, aki egy felálláshoz ragaszkodik. Játszottak 3 és 4 védős felállásban is. De a világbajnokságot kapott gól nélkül kéne lehozni, ezért itt nem valószínű a 3 védős formáció alkalmazása.

A koreaiak elleni meccset talán a következő felállásban kezdi a csapat:

Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Andre Santos - Gilberto Silva, Melo - Robinho, Nilmar, Kaka - Fabiano

Ami a látszat ellenére nem egycsatáros játék, de a látszatnak megfelelően elég komoly energiák vannak a védekezésre fordítva. Cesar úgy néz ki, hogy teljesen felépül(t) már az első meccsre is, így Gomesnek nem lesz lehetősége bizonyítani, hogy legalább akkora ász a kapuban. Így három BL-győztes lesz a hátsó alakzatban. Ez kapásból nem rossz. Juan helyett lehet, hogy Thiago Silva kezd. André Santos helyett pedig Bastos. Ezt igazán nem lehet tudni...

Középen két hentes, egyik nagyobb mint a másik. Ez a nagyobb: Melo. Irgalmatlan fos szezonon van túl, talán már csak az édesanyja és Dunga hiszi el, hogy tényleg tud focizni. Egyébként mindketten képesek a jó teljesítményre, ennek ellenére nem különösebben szeretik a brazilok őket. Méghozzá a posztjuk miatt. Ugyanis VÉDEKEZNEK. Azt arrafelé nem szokták.

Előttük Robinho, Nilmar és Kaka forgatják meg a koreaiak Kedves Vezér szónoklataihoz szokott, lelassult agyuk által működtetett védelmét. Elöl pedig ki más, ha nem Luis Fabiano szórja majd a gólokat.

Nem kicsit hiányzik egy klasszis csatár a csapatból. De ez az egész vébére elmondható sajnos.

Középen lehet, hogy Elano kezd majd. És Kakával ketten szórják a zsugákat a csatároknak, Nilmarnak és Fabianonak. De ebben az esetben Nilmar például mi a francnak játszana, ha ott van helyette Robinho?

Mi lehet a legnagyobb gáz brazil szempontból? Például az, ha Kakát teljesen lefogják (ez azért nem valószínű, hogy az észak-koreai csapat ellen történik meg), vagy ha netán lesérül. Ami az idényét figyelembe véve nem lehetetlen. Dunga nem hozott másik kreatív középpályást helyette, Elano nem hiszem, hogy tudja hozni a formában lévő Ronaldinho játékát. Ronaldinho az idényt szarul kezdte, de voltak jó pillanatai, és Dél-Afrikában tuti nem mászkált volna ki az éjszakába csíkokat szippantani és meginni mindent. Szívesen elnéztem volna egy Kaka, Ronaldinho, Robinho triót. Sajnos erről lemaradunk.

A felkészülési meccseket (az utóbbi kettőt) 8-1-es gólaránnyal hozta le a csapat. Néhol a játék szép volt, de messze nem lenyűgöző, figyelembe véve az ellenfelek tehetségét. Ám az is tény, hogy nem kellett hármasnál feljebb kapcsolni, az amúgy legalább hatsebességes brazil gőzhengert (ez a mondat azért odabaszott, mi?).

Dunga annyiban kellemes helyzetben van, hogy elég komoly variálási lehetősége van. Tényleg nehéz megtippelni, hogy milyen felállásban küldi pályára a csapatot. Az utolsó napokban zárt kapuk mögött edzettek a brazilok, állítólag csak 200 vuvuzelás fekát engedtek be, akik végig ezzel a szarral üldözték a játékosokat, hogy szokják.

Kulcsmomentum? Fabiano lőjön gólt. Régen nem talált a hálóba (utoljára szeptemberben Argentína ellen), ezt jó lenne a komolyabb ellenfelek előtt megtörni. Ő maga is tudja ezt, ezért hozott egy DVD-t a válogatottban lőtt góljaival (25 darab, 38 meccsen), ezt nézegeti. Tényleg.

Veszély (nem csak itt, az egész vébére): Pelé szerint a brazilok megnyerik a hatodik vébé címüket. Pelé még sosem tippelt jól.

Kellemetlen: 3 fok lesz kb a meccsen. Ami nem jó hír a braziloknak, akik azért egy csöppet melegebb klímához vannak szokva. Idén Kazahsztánban vagy hol, meghalt egy brazil játékos, mert hidegallergiája volt. Nem vicc, ez is igaz.

Előfordulhat: Észak-Korea papíron és a valóságban is nagyon gyenge csapat benyomását kelti. Robinho mindenképpen szeretne majd úgy gólt lőni, hogy hetet kicselez, utána a kapust oda-vissza elfekteti, majd a felső kapufára emeli és onnan ollózza be. A végén pedig 1-0-ra nyernek a koreaiak.

A fogadóirodák egyébként 34-es oddsszal adják a koreai győzelmet. A brazilt 1.11-el.

Tippem: 4 gólos brazil győzelem.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://canarinho.blog.hu/api/trackback/id/tr32081959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.06.15. 10:16:10

Szép, szép,
de a Csollima ellen nem elég!

vomita (törölt) 2010.06.15. 10:43:38

Észak-Korea jó régen, talán '66-ban 3-1 re verte a portugálokat. Eusebio, Torres nevére emlékszem. Csak hápogtak a meglepetéstől. Roppant tanulságos eset volt a papírforma értékére.

reader613 2010.06.15. 11:11:23

@vomita: ez hülyeség, az olaszokat ugyan megverték 1-0-ra, a portugálok ellen pedig vezettek 3-0-ra (és utána valóban 3-1-re is), de a végeredmény 3-5 lett Eusebio négy góljával.

jó, hogy mondatfoszlányokra emlékszel, de tényekre nem...

DartagnanX 2010.06.15. 11:12:45

@vomita: 5-3-ra kikaptak.
Amúgy stimmel. :)
Olaszok ellen nyertek 1-0-ra.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.06.15. 11:14:46

@vomita: nem is olyan régen a déli testvérek is hasonlót tettek a pipogya luzitánokkal, bár az tán nem 3-1 volt, csak 3-2 (?)

Vámpír\\\'08 2010.06.15. 13:03:12

Éljen a Kedves Vezető!
süti beállítások módosítása