Megjöttem! Kicsit késve, de nem törve.

Folyamatosan frissülve követjük az eseményeket. A Kedves Vezér csapata jelenleg a térfelünkön tartózkodik, ami nagy meglepetés.

7. perc Elano lőtt a 2010-es vébé történetében először 20 méternél távolabbról a 16-os szélének vonalából. Mellé ment.

 8. perc Robinho lövi 16 méterről mellé. Kakinnyó adta neki a labdát.

10. perc A harmadik kapuralövés is megvolt a brazil fiútól! Az ötödik perc óta nem volt kb koreánál a labda. Csodálatos vörös mezük azt a szovjet orvost juttatja eszembe, aki az északi-sarki expedícióján saját maga vakbelét operálta ki.

11. perc Népi Rooney kapura lőtt.

Elano adja Robinho felé, de kifejeli a koreai védő. Maicon is az ellenfél térfelének szinte közepén van már. De előreívelése a kapusnál köt ki. Nem brazilos a játék.

 Támadnak a koreaiak. De nem a kapura, hanem mindenkit felrúgdosnak. NA jó, nem annyira, de kedvem van a hangulatkeltéshez. Robinho beindul, de 12 koreai fogja le a felé guruló labdát. Juan kénytelen a saját tizenhatosnál mesterien szerelni.

Képtelenek vagyunk áttörni a koreai falat. És nem is túl ellenállhatatlanok a próbálkozások egyelőre.

Jó lenne lőni egy gólt. Elég lehangoló a csapat átütőereje.

A Kedves Vezér erősen fanatizálta a koreaiakat. Akik védekeznek mint az állat, és gyorsan próbálnak indulni. Akár veszély is lehet belőle. Az biztos, hogy nincs pánik a csapatukban.

Robinho kap végre egész használható labdát a 16-oson belül. De gyenge lövését védi a kapus.

7 koreai volt a brazil térfélen. Nem sikerült kihasználni ezt.

26. perc A mérkőzés eddig beilleszkedik a vébé máig megszokott színvonalába. Éppen Juant cselezte ki egy Jongtesze nevű koreai. Aztán bedurrantotta középre, a túloldalon kiszakított egy reklámtáblát.

31. perc Ha nem tudnám kik játszanak, nem mondanám meg, hogy több mint 100 helyezés különbség van köztük a világranglistán.

 Nem lehet áttörni a koreai falat. Tologatás, cselezgetés megy . Végre egy távoli lövés, megpattan. Mellémegy. Kirugás. Zseniális játékvezetői ítélet. Kb derékszögben változtatott irányat a lövés. A bíró nincs velünk. Biztosan kapott egy koreai lófejet.

 Nagyon hiányzik egy igazi egyéniség, az egyedi megoldás, a meglepetés. Körbejár a labda, 11 koreai 25 méteren belül. Már 10 játékos a 16-oson belül. Teljesen körbejár a labda, a beadást kifejelik, újra, bedobás. Ez most kicsit veszélyesebb szituáció volt. A hibára várnak a brazilok. Elano beadásai rém gyengék.

 Ismét eljut a labda a kapu előteréig, de végül a lövés ötvenezer méterrel ment fölé.

41. perc és még nem volt gól. Robinho fél órát cselez, aztán szöglet. Nagyon gyengén jön ez is befelé. Marad a labda a koreai térfélen.

Újabb szöglet. Már 43. perc.

Lucio veszi el Robinho elöl a jó lövőhelyzetet...

 Kényszerítőkkel próbálkozik a csapat. De a koreaiak eszméletlenül figyelnek. Minden kényszerítőre öten ugranak. A pálya mellett egy csapat munkásőr üvölt, ha a legkisebb figyelmetlenséget is észreveszik. Állítólag megpatkolják azt, akiről gólt kap az észak-koreai csapat.

Félidő.

Kiábrándító az első játékrész eredménye. Nem a góltalanság, hanem az, hogy látszólag 180 perc is kevés lesz a góllövéshez.

II. FÉLIDŐ

Kérdés: Kik azok a koreai szurkerek, akiket mutogat a kamera? A párt vezetőinek családjai?

SZABADRÚGÁS! 

Történjen végre valami.

51. perc Bastos és Elano a labda mögött.

Mellé. Nem volt rossz, de jó sem.

Nem tudom, hogy csinált-e valamit végül az MTV, de ha igen, akkor gratulálok, valóban csendesebb a vuvuzelák hangja.

 Lőnek a srácok, teljesen eredménytelenül. Dunga idegesnek tűnik már.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!

Maicon!

Hatalmas kapushiba! MAicon fut el a szélen, és az alapvonalról bevágja a rövidre. A kapus kint állt, nem is számított rá, hogy bezúdul mellette a lövés. Végre. Megkönnyebbülés.

Hátha kijjebb jönnek most a koreaiak, és akkor lehet kicsit játszani is.

 Hihetetlen, hogy egyetlen normális lövést nem láttam még szinte az egész vébé alatt. Lehet, hogy tényleg szar ez a labda?

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

2-0

Szép volt. Robinho nagyon szépen passzolt a védelem mögé. Elano pedig kilötte a hosszú alsót.

Kaka lőtt ismét. De védett a kapus. Kaka nem mutat semmi különöset eddig az egész meccsen.

Anyám.

2-1

Már mindenki a végét várta.

Mostanáig békésen csordogált a meccs, magabiztos brazil fölénnyel. Most kicsit feltámadt korea. De a fölény egyértelmű. Csak sajnos nem annyira meggyőző.

A koreai csapat nagyon szimpatikusan, sportszerűen, eszméletlenül jól betömörülve védekezett. Gratula nekik.

Meglepően nehéz meccs volt. Ennél _jóval_ több kell majd az elefántok és a luzitánok ellen.

20 lövés a 9 ellen. Ebből 11 kapura ment, a koreaiaknak 3 lövése talált. A labdabirtoklás 67 - 33 arányban a brazilok fölényét mutatja. 9-9 szabálytalanság volt a nagyon sportszerű meccsen, egyetlen sárgát kellett csak felmutatni, brazil oldalon.

Rém rossz meccs volt ez is. Egyelőre a németek játékához egyik eddig látott csapat sem nő fel.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://canarinho.blog.hu/api/trackback/id/tr32084496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonpuma77 2010.06.15. 21:22:16

Én sejtettem, hogy ez lesz. Minden első meccsünk ilyen. És Kaka borzalmas.

pannonpuma77 2010.06.15. 22:22:34

A mérkőzés embere Robinho, aki még Kaka "irányítói" szerepét is megpróbálta átvállalni. A másik aki jó volt, Juan. Több kell a szélső hátvédektől!És jó lenne ha nem versenyezne LF és Kaka a legszarabb formában lévő játékos címért.

_Toto_ 2010.06.15. 23:25:59

A Népi Korea elvtársai megmutatták az imperialistáknak! :)

http://iraqgoals.tv/ch11.html 2010.06.15. 23:42:59

a bíró pedig velünk van, mert magyar :)

garizim 2010.06.16. 00:08:43

Hiányzott Ronaldinho. És Pato.

Eki 2010.06.16. 02:02:14

Luis Fabiano nagyon fújt Kassai játékvezetőre... és fordítva persze :)) Hát igen. Kakának ennél jobbnak kell lennie. Viszont Robinho nagyon ígéretesen kezdett! Lúcio meg nem kéne bealudjon néha...

Eki 2010.06.16. 02:03:58

Pato meg kurvára kéne ebbe a csapatba, nem is értem Dungát!!!

Brukk 2010.06.16. 10:43:32

@Eki: Kassai nagyon jól fújt. Fabianot nem értem, hogy miért magyarázott, jól látszott, amikor Kassai elég határozottan mutatta neki, hogy ez volt a harmadik...
Az ilyen bunkerfocit játszók ellen meg tényleg hiányzott Pato, és Ronaldinho is beférne a kezdőbe.
Még egy, miért nem Thiago Siva játszik belül? Szerintem ő a legjobb brazil középső védő.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.06.16. 12:22:12

Elvtársak, szimpatikus ellenfelek voltatok, sok sikert nektek!

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.06.17. 21:44:55

Nem csak Kaká, hanem Felipe Melo is gyatra teljesítményt nyújtott. Azért ez a csapat jóval szürkébb, mint a korábbi világeseményeken. Gilberto Silva, Elano, Felipe Melo... Minden tiszteletem az övék, de milyen középpályás sor már ez? Bastos kellemes meglepetés számomra. Nem is tudtam, hogy ebben a pozícióban is ilyen teljesítményre képes. Maicón pedig zeniális volt- gyakorlatilag eldöntötte a meccset. De a koreaiak előtt is le a kalappal, nagyon szervezetek voltak! Kíváncsi vagyok az elkövetkezendőkre.

DartagnanX 2010.06.17. 23:26:16

@barcavideo: Felipe Melo magához képest jó volt. Legalábbis az idényben mutatott magához képest. Pl.: nem állították ki, nem adott el sarkazva labdát a saját 16-osánál, nem tépett szét egy koreait sem.
A következő meccsen jóval többet fogunk megtudni a csapat formájáról és erejéről. Most egy atombekkelő ellenfelet kellett feltörni...

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.06.18. 13:12:35

@DartagnanX: Tudom. Nem is idei önmagához hasonlítottam Felipe Melót, hanem egy brazil játékossal szemben a vb-n elvárható szinthez. Talán Dunga óta nem volt kiemelkedő játékosuk ezen a poszton, mégis van egy olyan érzésem, mind kenterbe verné Méla Fülöpöt (César Sampaio, Edmílson, Emerson). Mondjuk a támadószekció sem ugyanaz, mint régen... Ajh, talán ezért is szublimált rajongásom a brazil futballért.

DartagnanX 2010.06.18. 13:44:54

@barcavideo: Bizony, a púpos törpe Emerson ezerrel jobb volt mint Felipe. De egy csapatban sem lehetnek szupergigamegasztárok folyamatosan.
A csehek is várhatnak jó darabig egy új Nedvedre.
A braziloknak sem látszik a közelben egy Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo hármas. Pedig mindhárom focizik még.:)
süti beállítások módosítása