A mérkőzés

2010.06.25. 16:22 DartagnanX

Egyelőre nem rossz a csapat. A portugálok kontráznak. Tiago veszélyes lövése szállt szépen mellé, de nagyon tisztán lőhetett a beadás után.

A balszélen fájdalmasan kevés támadás indul, szinte nem is passzolnak oda.

Melo épp az imént próbálta lerúgni egy portugál fejét, nem sikerült neki.

Védekeznek a gyökér luzitánok. 11 ember a kapujuknak szinte előterében. Kurvára jó nekik az X. Mondjuk jellemző egyébként is rájuk ez a fajta hozzáállás. Remélem nem találnak be egy kontrából, nagyon ki van nyílva a brazil csapat.

Brazil kézilabdázás. A bíró mindenkinek ad egy sárgát, Juannak és utána az anyázó portugál Dudának is. Úgy lóbálta a sárgát, mint 56-os szabadságharcos a lyukas zászlót.

A szabadrúgásból Krisztina rúgott kapura. 60 méterről kb. 30-cal ment fölé. Ja, de előtte beállt a csodálatos terpeszbe, pozőr majom.

Ronaldina nagyon tehetséges játékos, elsimerem. Csodálatosan vezeti a labdát, csak immár hatodszor próbálja meg egyedül végigcselezni az egész pályát, hosszában, majd keresztben. Nem mintha bánnám.

1 méterről kapufa! Mi a faszért nem lehet belőni?! Hatalmasat védett a kapus. Utána a kontrából Tiago dobta fel magát a tizenhatoson belül. Megérdemelten kapott sárgát.

Baptistát említésre méltó módon tarolták le a középpályán. A visszajátszásban két kafferbivaly ütközéséhez hasonlatos látvány tárult a szemünk elé.

Szép keresztlabdát kapott Maicon, be tudta még tekerni, de a fejes elpattant a kapufa mellett. Nagy helyzet volt ez is.

Pepe mutatta meg Felipe Melonak, hogy mennyire tudja megnyújtani stoplival az Achilles-inakat. Melonak ez fájt, Pepe pedig sárgát kapott.

Most felpörgött a meccs, a középpályán gyorsan átmennek a csapatok, relatíve sok a szabálytalanság. Több a kis helyzet. De a portugálok csak távoli lövésig jutnak el, a brazilok pedig a portugál 16-os vonalában fogynak el.

Felipe Melo nagyon durván felcsapja Dudát (vagy Pepét - Duda, Pepe... mindegy is). Jogos a sárga. A csapattársak jól leszúrják utána. Erre figyelni kell, nehogy piros lap legyen a vége.

Dunga nem szarozik, azonnal lecseréli Melot. Josue érkezik a helyére. Dunga jól vette észre, hogy Felipe elméje elborult, ezt könnyen kihasználhatták volna a portugálok, és emberelőnyre válthatták volna.

A bíró nagyon könnyen ad sárgákat, most újra egy portugál (Fabio Coentrao) kapott lapot. Szigorú ítélet.

1 perc a hosszabbítás. Brazil szöglet. A szögletarány 5-0 a brazilok javára.

 Félidő. Hét sárga született. A portugálok is felpörögtek a félidő második felére, akkor lett durvább is a meccs. Kemény második félidőt várhatunk.

A szünetben nem volt csere egyik oldalon sem.

54. perc Duda helyett jön Simao.

Más említésre méltó nem nagyon történt. Hacsak az nem, hogy nincs sárga mióta elkezdődött a második félidő. Krisztina nagyon gyors, még jó, hogy csak egy darab van belőle. Mérgesítő lenne, ha például 2 játszana a portugáloknál. Hát még ha három!!

A portugálok semmit sem mutatnak tudásukból. Úgy védekeznek mint az észak-koreaiak, annyi különbséggel, hogy lényegesen gyorsabban indítanak kontrákat.

Hatalmas portugál helyzet. Krisztina kontrázott egyedül, és egyszerűen nem sikerült elvenni tőle a labdát, csak a 16-oson belül, de Lucio ott is csak középre tudta elpöckölni Ronalda elől, ott pedig érkezett egy másik portugál. Julio Cesar megsérült. Most látjuk, hogy a hátába fémalkatrészek vannak beépítve, úgy tűnik, hogy Julio Cesar egy KIBORG. Az érkező portugál lényegében rátaposott a gerincére. Nem lehet kellemes.

Pepe helyett érkezik Pedro Mendes a portugáloknál. 63. perc.

Az utóbbi öt percben főleg a brazil térfélen ment a játék.

Veszélyes helyről portugál szabadrúgás. Egy ökörcsordába lefogadnám, hogy C ellövi.

Ellőtte. Keresztbe mellé. Nagyon érdekesen szállt a labda. Két méterig egyenesen felfelé, majd hirtelen leesett a földre. Ja, közben ment előre is persze, ez csak az ívet írta le.

Most feltámadtak a portugálok, inkább ők kerülnek helyzetbe. A brazilok viszont egyáltalán nem, ami azért inkább aggasztó.

Megint azt érezni, hogy hiányzik egy igazán nagy játékos a brazil csapatból. Senkit sem lehet kiemelni. Kevés a jó egyéni megoldás, a meglepetés.

Baptista és Carvalho ütközése vet méteres hullámokat a 16-os előterében. Nem sikerült ismét lövéshez jutni, pedig a brazil csapat kijött a portugálok szorításából. Gyors és küzdelmes a meccs, de nem látványos.

Szabadrúgás 40 méterre a kaputól, most nem engedték oda Krisztianát. Így tán még rosszabb volt, mintha rásomhatta volna.

Julio Baptista sérült meg, lebiceg. Ramires érkezik!

Az agyonvarrt Raul Meireles helyett Miguel Veloso jön a portugáloknál. 84. perc.

Luis Fabiano le, Grafite be. Nem mondanám minőségi cserének.

Lássuk be: a portugáloknak kurvamindegy, hogy elsőként vagy másodikként jutnak tovább. A saját térfelükön állnak.

Dani Alves gondolt egy merészet és éles szögből rátűzte a rövid felső felé. Sajnos jócskán mellé ment.

Öt perc a hosszabbítás.

Ramires távoli lövése pattant meg, komoly védés kellett a kipaskolásához. Majd újabb rém gyenge szögletet láthattunk csapatunktól.

Portugál helyzet végén Julio Cesar semmisítette meg a portugál támadót. Lucio nem tudta elfejelni a labdát, ezért széles vállaival ütötte ki. Így került a portugál elé.

Vége a meccsnek. Semmi tétje nem volt. Portugáliának jó volt a döntetlen, a brazilok pedig értelemszerűen nem adtak fel mindent a góllövés érdekében. A portugál védelem bizonyított, nem hagytak teret, igazán nagy helyzet sem alakult ki. A brazilok sem panaszkodhatnak. Papíron jobbak voltak, ez most egy pontot ért.

Szurkoljunk, hogy a spanyolok csoportelsők legyenek, és akkor láthatunk egy nagyon jó Spanyolország - Portugália meccset a legjobb 16 között.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://canarinho.blog.hu/api/trackback/id/tr822109802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonpuma77 2010.06.25. 16:54:09

Nem Pepe-t csapta fel Melo? Egyébként a középpályánk közepe több portugál kontránál is üresen maradt. Kellett a váltás.

DartagnanX 2010.06.25. 16:56:20

@pannonpuma77: Én úgy láttam, hogy Dudát, de lehet, hogy csak mást mutattak utána. Végülis lényegtelen, nem történt károsodás. :)
Pepe iszonyatos felrúgása végülis logikusabb, hiszen ő lépett rá a sarkára.
De nem feltételezem Meloról, hogy gondolkodik. :)
Dunga viszont nagyon tetszett nekem ezzel a gyors cserével. Gyorsan lerántotta Melot, ezzel megkímélve sok portugált és megspórolva egy piroslapot.

DartagnanX 2010.06.25. 17:23:49

@valép: fantasztikus :)
Lehet katasztrófafilmet forgatni.

DartagnanX 2010.06.25. 17:25:45

@DartagnanX: Katasztrófafilmet - zombifilmet, világvége filmet, halálosvírus filmet.

pimpalini 2010.06.28. 12:56:08

Meglepődtem azon, hogy brazil blogon ilyen kevés komment olvasható. Ezen szerint vagy eltűntek a divatszurkolók, vagy megjött az esze az emberiségnek...

Persze lehet, hogy a brazilok szurkolótábora nem netezik...

DartagnanX 2010.06.28. 13:03:18

@pimpalini: Kimoderálom mindet a francba!
süti beállítások módosítása