Miközben mindenki azzal van elfoglalva, hogy ez vagy az a sztár milyen gyengén játszott, hogy kiesett Anglia, hogy lesgól született, hogy bent volt-e vagy sem, Brazília szépen elvert mindenkit akit kellett.

Hiszti, allürök, nagyképűség (az itt tapasztalható nem számít) és mázli nélkül.

Most összetalálkoznak a hollandokkal, akik szintén nem izzadták magukat szanaszét az eddigi meccsükön.

Személy szerint azt gondolom, hogy ha Brazília elveri Hollandiát délután, akkor lehet először bátran kimondani, hogy ez a csapat bizony nagyon komoly esélyes a világbajnoki cím megszerzésére. Ugyanis a holland csapat masszív. És nem volt eddig arra kényszerítve, hogy megmutassa mit tud akkor, ha szorul a hurok. A dánok, japánok, Kamerun és legjobb 16 közötti ellenfelük nem okozott egyáltalán gondot nekik. Robbent nem láttam izzadni. Rúgtak 7 gólt és kaptak kettőt. Nem fáradtak, erejüket nyugodtan tartalékolhatták az első komoly meccsre.

Velük szemben áll most a Selecao, hasonló mérleggel, 8 rúgott és 2 kapott góllal. Nekik a portugálok ellen becsúszott egy X, de ebből sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, mert a portugálok ócska bunkerfocit játszottak, pedig képesek lettek volna normálisan is focizni. Meglepne, ha Queirozzal vágnának neki a következő selejtezősorozatnak. Van egy olyan sanda feltételezésem, hogy Ronalda is azért játszott ilyen "visszafogottan", mert az edző olyan utasítással küldte pályára a csapatot, ahol nem volt tervben a támadásépítés. Mondjuk a dac egy vébén még sosem jött be hosszútávon, tehát C is egy idióta, de láthattunk volna szépen játszó Portugálokat is a vébén. No, de ki a bánatot érdekelnek a portugálok?

Forduljunk vissza a délutáni meccshez. Johann Krójf, a hollandok fantasztikus legendája azt mondta, hogy a brazilok unalmas, buta focit játszanak, és nem fizetne érte, hogy megnézze a brazil - hollandot. Hiányolja a fantasztikus brazil mágiát, Socratest, Zicot. Helyettük csak Melot, Bastost és Julio Baptistát látja. Igen az öreg egész jól vette észre, hogy Socrates már nem tud pályára lépni egy vébén. Ha mágiát akar látni, akkor nézze C. Ronaldot, Rooneyt, Riberyt, Drogbát. Ja, ők már kiestek. A fenébe.

Cruyff szerint a brazilok a korábbi vébékkel ellentétben "csak egy csapat". Szerintem ebben a brazil csapatban pontosan ez a jó. Ettől erősek. Nem balra nézek, jobbra passzolok, a lábam jobbra lép, a testem balra megy, a labdát előre rúgom, de hátrafelé indul stílust játszanak. Hanem egyszerűen hatékonyak. Ezt fogjuk fel előnyként. Miért mindenki a braziloktól várja folyton, hogy szórakoztassák a népet? Idén csak meg akarják nyerni a vébét. 

Tudtátok, hogy sólymokkal tartják távol a stadiontól a galambokat és hasonló haszontalan madarakat? Ezért biztosak lehetünk benne, hogy a Mandela stadionban egy galamb sem lesz.

Brazília és Hollandia a vébék történetében eddig háromszor találkoztak. Egy-egy győzelem és egy döntetlen a mérleg.

A fogadóirodák a brazil győzelmet tartják esélyesebbnek. Kb 2-es a szorzó, ha a brazilokra fogadunk, és 4-es, ha a hollandokra.

A brazil csapat magabiztosságát jelenleg egyetlen dolog árnyékolja be, méghozzá Elano sérülése, ami könnyen lehet, hogy a vébé végét is jelenti a játékos számára. Az elefántcsontparti mészárlásból lábadozó játékos bokája sérült meg, és még nem tudni pontosan, hogy játszhat-e. Felpie Melo játéka is kétséges, bár a tréningeken részt vesz, de nem 100%-os még.

Várható kezdő: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Josué, Gilberto Silva, Dani Alves, Kaka, Robinho - Luis Fabiano

De Ramires is igen meggyőző volt, amikor csereként beállt. Lehet, hogy most ő is kezdő lesz. Melo csereként juthat szóhoz állapota miatt. Elano valószínűleg nem játszhat egyáltalán. (Közben finoman figyelmeztettek, hogy Ramires eltiltott. Így elhanyagolható az esélye, hogy Dunga becserélni. Nulla.)

Ki lesz a meccs királya? Robinho. Kaka segítségével.
A Reklám Margit sztárja akkor fog magára találni, amikor végre szükség is van rá. Ráadásul európai csapat ellen játszanak, ismerős a stílus, megtalálja benne a számítását. Mivel a hollandok nem csak a védekezésre fognak összpontosítani, ezért a kontráknál  igazán tud majd élni a brazil csapat. Villámgyorsan építik a támadásokat, Robinho pedig megmutatja Cruyffnak, hogy van azért mágia a lábakban.

Egy brazil blogban nem fogalmazhatunk meg kételyeket. Ez a brazil csapat erős, masszív, képes hátványból is felállni, képes gólt lőni és védekezni is. Nyerni fognak.

Tippem: 2-1, természetesen brazil győzelem.

Az Uruguay - Ghána meccsen pedig az afrikaiak nyernek, egyszerűen azért, mert jobban játszanak az uruknál.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://canarinho.blog.hu/api/trackback/id/tr722124449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igaza lesz Orbánnak? 2010.07.02. 12:25:24

Mint tudjuk, Orbán Viktor az argentinoknak drukkol, és természetesen az ő végső győzelmükben bízik. Vajon igaza lesz? Nyerhet a Maradona által fanatizált csapat? Uruguay Forlanban bízhat, Ghána pedig a jobb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chicagoi 2010.07.02. 11:42:37

Ramires 2 sárga lapos eltiltás miatt nem játszhat a mai meccsen.

flea 2010.07.02. 12:39:06

Hááát... Ghána meglepően és tiszteletreméltóan szervezett afrikai csapat létére, és megérdemlik, hogy eljutottak idáig, de hogy jobban játszanak az uruknál, az kizárt. :) Még az amikat is csak védelmi hibákból sikerült mattolniuk. Na, olyat az uruktól nem fognak kapni.

A brazil-hollandon viszont tényleg egyértelmű a brazil fölény. Brazil-argentin döntőt várok, hosszabbítással :)

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2010.07.02. 15:38:35

A Spanyol-Portugál derbit is így vártam de csalódnom kelet a találkozóban.Most nem lesznek ilyen nagy elvárásaim, nem várok szép játékot.Nagy csatát és küzdelmes meccset várok Brazil továbbjutással.Nem hiszem, hogy a Hollandok megtudnák állíttatni a Brazilokat.Nyílt sisakos játékot vártam a Hollandoktól a Brazilok ellen.De szerintem ebből semmi nem lesz, bizonyára megnézték a Brazilok Chile elleni találkozóját.Ott láthattuk, hogy ha valamelyik csapat felvállalja a nyílit sisakos játékot a Brazilok ellen az könnyen belefuthat a késbe.A védelem is renden van a Braziloknál ami nem minden tornán volt rájuk jellemző.Mindig többet lőttek egy két góllal a riválisánál és behúzták a meccset.Persze ez a szervezett játék nem olyan látványos mint amit a Brazil közönség elvárna.Dunga mester nem enged a sajtó és a közönség nyomásának, akik lassan belátják, hogy a látványos játéknál fontosabb az eredmény.
A Hollandok sem voltak híján sose a látványos játéknak, minden világversenyen látványos győzelmeket szereztek de bele is buktak általában a nyílt fociba.Ezen a tornán ők is biztos védekezésből indulnak ki.Nem tudom meglepő e de ezen a meccsen sem várok sok gólt.(bár lehet, hogy rám cáfolnak).A nagy tét is rányomja majd a béjjegét a találkozóra. Ha Robbent kitudják kapcsolni a brazilok akkor nem lesz probléma a továbbjutással.Több tippet is eltudok képzelni erre a találkozóra.Még a döntetlent is de azért Brazilok továbbjutása legkézenfekvőbb tipp.

Sólyom Bátor 2010.07.03. 15:29:28

Azt gondolom, hogy nagyjából 20 éve a "hatékony labdarúgás" az, ami elkezdte szétrágni ezt a sportágat. Igaza van Platininek, mert valóban nem játszott a brazil válogatott ezen a vébén (ahogy már az előző négyen sem igen (még ott sem, ahol világbajnokok lettek, csak magabiztosan nyerte a meccseit (kivéve az említett Portugália ellenit, ott azonban nem volt már igazán tét számukra).
A Szlovákok és a szerbek mellett én is a braziloknak drukkolok, amióta az eszemet tudom, de már nagyon régóta nem tetszik, amit látok.

lehetmaskentpkerdojel.blog.hu/2010/07/03/brazilia_es_a_labdarugas_alkonya

bsteve 2010.07.04. 01:06:41

Na sebaj, 4 év múlva ismét Brazília... :))

na addig meg nyerjünk egy pólót ezzel a focis videóval
www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8
süti beállítások módosítása