Ki a Manó?

2010.08.25. 09:25 DartagnanX

Elnézést kérek a cím miatt, a Nemzeti Sporthoz fogom beküldeni a cikket a CV-m mellé!

Vágjunk bele a brazil csapat vb utáni sorsának taglalásába. Dunga ment, és jött helyette Mano! Az új szövetségi kapitány a méltán világhírű Mano Menezes, hosszabb nevén Luiz Antonio Venker Menezes lett.

Azt mindenképpen érdemes megemlíteni róla, hogy életében nem futballozott profi szinten. Tehát csak edző volt. Na jó, állítólag védőként játszott a Guarani de Venâncio Aires csapatában. De ott ugye ki nem játszott a brazilok közül? 
Tehát ilyen fickó utoljára Carlos Alberto Parreira volt, aki már 24 évesen edzőként kereste meg a zsömlére valót.

De Carlos Alberto sikereit most ne hasonlítsuk össze Mano sikereivel, hiszen Mano Menezes mindössze B-ligás bajnoki címekkel és brazil kupagyőzelmekkel büszkélkedhet. Érdekes módon egyik legnagyobb sikere egy brazil kupa bronzérem, amit a November 15-e nevezetű csapattal ért el. Az elődöntőbe jutásig kiverték például a lényegesen nagyobb tradíciókkal és játékerővel bíró Vasco da Gamát is.

Már ült is a válogatott kispadján egy mérkőzésen, méghozzá augusztus tizedikén, az USA ellen. Itt 2-0-ra nyertek.

Érkezését általában pozitívan fogadták, egyelőre azt fogalmazták meg kritikaként vele szemben, hogy stílusa hasonlít Dunga védekező stílusához.

A kereten lényeges változtatásokat eszközölt, a vb-keretből mindössze négy játékost hívott meg az Államok elleni meccsre, és sok fiatalt - gondolhatunk itt a Dunga által mellőzött Patóra is - kipróbált.

Hamarosan jön az Argentin csapat, hogy velük is elbánjon a mi kis cuki MANÓNK.

 

1 komment

Egyik kedves kommentelő vágyát teljesítjük most, ahogy Tibi bácsi tette annó!
Az említett eseményről elhelyezek ide egy videót, hogy mindenképpen jól szórakozzatok.

Nos, ezek után válaszolok Gali-Máté barátunk kérdéseire!

A véleményem Brazília dinamikus gazdasági fejlődéséről:

Jól tudjuk, hogy az ország gazdasági potenciálja jelentős. A 90-es években indult meg a pozitív folyamat, ami hatalmas növekedést eredményezett. Azonban jó tudni, hogy a nemzeti "jövedelem" (mellőzöm a közgazdasági szakszavakat, hogy mindenki - még lz is - megérthesse!) körülbelül fele a külföldiek kezén van. Az elmúlt években a világon átsöprő pénzügyi válság természetesen a latin-amerikai régiót sem kímélte. Brazília azonban nem tért le a gazdasági növekedési pályáról, csak csökkent annak mértéke. Ennek egyik oka, hogy hamarosan világbajnokságot és olimpiát is fognak rendezni. Ha mi rendeznénk világbajnokságot és olimpiát, akkor a mi gazdaságunk is növekedne, akaratunkon kívül is (na jó, ebben nem vagyok biztos).
Az elnök gyors és határozott lépéseket tett a válság kirobbanásakor. Legnagyobb problémájuk az volt, hogy a fizetőeszközük (a real) nagyon komoly ütemben értékelődött le.
Valószínűleg a következő években is folyamatos lesz a növekedés, hiszen hiába vannak aggályok a vébé és az olimpia megrendezése körül, ezek olyan beruházásokat és infrastrukturális fejlesztéseket hoznak magukkal, amik megalapozzák az ország hosszútávú növekedését is.
Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az egyes társadalmi csoportok helyzete nagyon szélsőséges. A gazdasági hatalom nagyon kevesek kezében van. Nincs úgymond polgárság. Vannak a gazdagok és vannak az eszméletlenül szegények. A wikipédia szerint a földek 80%-a a lakosság 5%-ának kezében van, a minimálbér pedig 100$. Tehát amikor majd nézzük a csodás brazil stadionokban a csodás focit és a csodás miegymást, akkor jusson eszünkbe, hogy a kis Eusebio éhbérért rakta a téglát, az öregedő Socrates pedig 150 dolláros bérért forgatta a darut!

Érdekességként az Equilor Befektetési Zrt. elemzése:

Melyek a brazil olimpia várható – gazdasági és nem gazdasági – pozitív és negatív hatásai az eddigi információk alapján?
+ Az olimpiai előkészületek 1 százalékkal növelik az ország GDP-jét a következő években
+ Az olimpiához köthetően 51,1 milliárd dollárnyi befektetés valósulhat meg 2027-ig
+ 2016-ig éves szinten 12 ezer új állás létesülhet
+ Jelentős mértékben fog fejlődni az infrastruktúra. A brazilok olimpiai pályázata a teljes előirányzott költségvetésnek (14,4 milliárd USD) mintegy 76 százalékát, azaz 11 milliárd dollárt szán infrastruktúrafejlesztésre
+ A mindenkori olimpiai helyszínek komoly turisztikai fellendülésre is számíthatnak nemcsak az olimpia idején, de azt követően is, ami Brazília természeti adottságai miatt különösen igaz
+ A gazdaság felpörgetésén túl az olimpia közvetve növelheti az országba vetett bizalmat üzleti szempontból, ami stabil tőkeáramlást biztosíthat az olimpiát követően is
+ Brazília reputációja, mint a globális nagypolitika résztvevője is megerősödhet az olimpia megrendezésének köszönhetően
- Jelentős kockázatként jelentkezik a túlköltekezés veszélye
- A túlköltekezés komoly nyomást helyezhet Brazília államháztartására, amely rossz esetben maga után vonhatja a hitelkockázati besorolás rontását, ami megnövelné a forrásbevonás költségeit az ország számára

Luiz Ignacio Lula da Silva elnök tevékenységéről a véleményem:

A nép úgy hívja, hogy LULA, ami kedves emlékeket ébreszt bennem.
2002-ben és 2006-ban is megválasztották, tehát ezek a kellemes élmények a választókban is megvannak. Reformpolitikus az arc. Szegény családból származik, kiskorában mogyorót árult. Van, aki kiskorában egy kurvanagy villa medencéjében úszkált, amit más emberektől rekviráltak korábban. Ehhez képest Lula azért bájosabb. A szociális kiadásokat megnövelte, és a minimálbért is az inflációnál jobban növelte. Állítólag. Amúgy lószart sem tudok róla, de biztosan kedves ember.

Az esőerdők irtásáról:

Ez egy érdekes kérdés. Mert egyfelől nyilván azt mondjuk nekik, hogy léccilécci ne vágjátok már ki az esőerdőket, hiszen ott lélegzik a golyó. Másfelől pedig azt is mondjuk ezzel nekik, hogy léccilécci üljetek a seggeteken a növekedés esélye nélkül és vigyázzatok az esőerdőkre.
Valljuk be, ha a mi nappalink felét esőerdő foglalná el, és ezért nem férne be a tévé és a kanapé sem, ráadásul a fák kivágásával nemcsak helyet, hanem kurvasok pénzt is kereshetnénk, úgy kivágnánk azokat a fákat, mint a szart.
Tehát én azt gondolom, hogy a világnak fizetnie kéne Brazíliának azért, hogy ott ne vágják ki a fákat. Mindenki szívja a levegőt, akkor mindenki fizessen a "tüdőért". De ez nem így van. Tehát hamarosan leölik az egész esőerdőt, és akkor majd kiderül, hogy mire megyünk nélküle. A legesélyesebb, hogy soha többé nem nő ki még csak hasonló sem, és úgy fog kinézni a bolygónk, mint a Mars. Néhány épülettel. Néhány száz év múlva pedig azok is eltánnek és pontosan úgy fog kinézni, csak más színű lesz.
 

1 komment

A hatalmas vihart túlélve hazaértünk a nyaralásból. De ez kit érdekel? Hát senkit!

Ezért beharangozom, hogy mostantól professzionális módon, csak előre tekintünk. Mint Király Gabi. Mit számít a világbajnokság? Hol van az már? Koncentráljunk a jövőre.

Ezért hamarosan beszámolok arról, hogy mi történt a válogatottnál mióta Méla kiejtette őket a vébéről. De nem maradnak el a fantasztikus kitekintések sem, amelyek segítségével mindannyian együtt ismerhetjük meg Brazília csodáit! Sőt, megemlítem néha a bajnokság eseményeit is. Hátha létezik olyan ember, akit érdekel.

Aztán majd meglátjuk.

Most aludjatok! 

3 komment

Beszoptuk

2010.07.05. 22:46 DartagnanX

No, annyira kiesett a csapat, hogy azóta csak fél merőkanál erőspistát tudok a levesembe tenni, sírok a barátok közt szerelmi szálainak nézése közben, csak 120 kilóval tudok fekvenyomni a teremben és már nem gázsprét használok a retyóban illatosítóként, hanem ibolyaillatú ambi-purt.

Megrázott a dolog, sokat veszítettem keménységemből.

De olyan sokan írtatok nekem személyesen levelet, amiben biztosítottatok együttérzésetekről, hogy még a végén folytatom a blogot az amerikai kontinensviadal (2011) végéig.

Meglátom.

Sőt, tervezem egy értékelőposzt írását is. De erre nagyon rá kell készülni. Akkorra időzítem, amikor már senkit sem fog érdekelni.

 

4 komment

Elkezdődött a második félidő.

Az elsőben 48-52% volt a labdabirtoklás a brazilok javára. A kapuralövések számában 2-3, kapu mellé pedig 1-4 arányban vezet Brazília.

Brazília egy fáról kapta a nevét.

A japán bíró remekül vett észre egy kamuesést, amit sárgával jutalmazott. Van Der Wiel bánkódhat.

Brazíliában, egy jó étteremben akár 10 dollárból is megvacsorázhatunk ketten.

Veszélyes játékot játszanak a hollandok. Kitámadásaikat egyelőre leszerelik a brazilok, az ellentámadásoknál pedig csak egy-egy csel vagy passz hibádzik, hogy gyorsan a holland kapu elé érjenek Kakáék. Robbent semmisíti meg Bastos. Ez kicsit problémás, mert neki volt már sárgája. Dunga szerintem perceken belül lecseréli Bastost.

Egyenlítettek a hollandok.

Lényegében öngól. Felipe Melo fejelte el a beadást a kijövő kapus elől. A megcsúsztatott labda pedig a kapuban kötött ki.

Fellelkesültek a hollandok. Ez nem jó.

A visszajátszás alapján nem csak Melo a hibás, hanem Julio Cesar is, aki nem találta el a labdát.

Most úgy érzem, hogy nagy bajban a csapat. A hollandoknál a labda és a lélektani előny is.

Brazília gazdasága a világon az 5. legnagyobb.

 

60. perc. A brazilok magabiztossága kicsit széthullani látszik. Szerencse, hogy Robbenből csak egy van.

Ahogy az várható volt Bastos helyett jön be Gilberto Melo. Bastos a sárgája és az utána elkövetett durva szabálytalansága után nem maradhatott fent.

Sneijder Lucio kezére lőtte a labdát a 16-oson belül. Véleményes.

A gól óta egyértelmű a holland fölény.

De Jong sárgát kapott,  nem játszhat a következő vébé első meccsén.

65. perc. Kaká lőtt a 16-os vonaláról mellé. Pedig rá is készülhetett.

Egy friss felmérés szerint a Brazíliát meglátogató turisták 96%-a azt mondja, hogy vissza fog térni!

Sorozatban jönnek a holland szögletek. Nagy a nyomás.

Nagy a baj. Vezet Hollandia.

Nem látom a csapaton azt a lelkierőt, ami ebből kihúzná őket. Teljesen összezuhantak. Tudnám, hogy az egyenlítő gól hogyan foghatta meg _ennyire_ a csapatot.

22 perc van a rendes játékidőből.

Brazíliában az éves középhőmérséklet 27 Celsius.

A hollandok gyorsan tudnak a brazil kapu elé érni. Ha nem lesz egyenlítés mihamarabb, akkor könnyen lehet ebből egy harmadik bekapott gól is.

Kakát lökték el két kézzel a 16-oson belül. Véleményes.

Felipe Melo teljesen jogosan kapott piros lapot.

A brazilok csak csodával juthatnak tovább. Érdekes, hogy a kollégáknak megjegyeztem a meccs elején félelmemet Meloval kapcsolatban. Mondván, félek tőle, hogy pirosat fog kapni.

Sajnos úgy látszik, csak azt nem találtam el, hogy ki fog továbbjutni.

Teljesen szétzuhantak a brazilok. Rinyálnak, faszfejek. Borzalmas.

Hollandia letámad, nagyon jól csinálják.

13 perc a végéig.

Csatárcsere. Nilmar jön Luis Fabiano helyett.

Azért nehéz feldolgozni, hogy Melo fejel egy öngólt, aztán kiállíttatja magát. Nem normális basszameg.

 

Még hat percig tart a brazilok vébéje.

Csatárcsere a hollandoknál is. Huntelaar érkezik.

Fogyatékos ez a bíró. Nem voltak úgy nagyon rossz ítéletei, de rémes, ahogy vezeti a meccset. Idegesítő.

Van Bommel állítja meg Luciot egy kiváló támadás közepén. Akkora sárgalap volt, mint ide Reykjavik. De a bíró nem adott ilyesmit. 5 méterrel hátrébbről lőhetik a szabadrúgást.

Bele a sorfalba.

3 perc hosszabbítás.

Hihetetlen. 3 holland vitte Julio Cesarra a labdát, de elbohóckodták. Én azt hittem, hogy lefújta már a bíró, annyira bohózatba illő volt.

Felipe Melo elintézte a brazilokat.

Vége a vébének.

Ez a holland csapat nem látszott egyáltalán bivalyerősnek. De a brazil mégannyira sem. Hatalmas csalódás. Szerintem Melo elveszítette az állampolgárságát ma délután fél hat körül.

20 komment

10. perc. Robinho. Gól.

Megmondtam, ugye?

Szépen játszanak eddig a brazilok. De még sok van hátra. A hollandok viszont mostantól nem védekezhetnek, támadniuk kell. Ez nagyon kedvez a szambakirályoknak.

Jók a hollandok is. Legalábbis nem veszélytelenek. Nem sikerül mezőnyfölényt kialakítani, sőt.

A hollandok minden további brazil próbálkozást is igen gyorsan elfojtanak. Jó, hogy sikerült ezt a gyors gólt bevágni.

22. perc. Robben iramodik meg eszméletlenül gyorsan, a megkapott labdát alig tudták elvenni tőle. Már a 16-osnál járt, amikor elveszítette. Kiemelkedően a legveszélyesebb holland. Teljesen más szint.

Egyszer sikerült az elmúlt negyed órában a holland kapu elé keveredni, abból is nagy gólhelyzet alakult ki.

Szórakoztassuk magunkat egy kis kultúrával. Brazil népmesék következnek.

A pap és a kisfiú
Volt egyszer egy pap, aki egy nap a pusztaságban vándorolva nagyon megszomjazott. Meglátott egy kunyhót, odament és bekiáltott:
- Van itt valaki?
A kunyhóból kisfiú jött ki. A pap leült egy kőre és megkérdezte:
- Van valami innivaló, amivel meg tudnál kínálni, fiam?
A fiúcska bement a kunyhóba és egy limonádéval teli tökhéjat hozott ki. A pap jót húzott belőle, megtörölte a száját, majd kiitta az egészet.
- Van még belőle? – kérdezte.
A kisfiú újra bement és hozott még egy adagot. A pap furcsállotta a dolgot, de nem szólt semmit, csak szépen felhajtotta az italt. Utána azonban így szólt a fiúhoz:
- Mondd csak, nem fog haragudni anyád, hogy ennyi limonádét adtál?
- Miért haragudna – felelte a fiú -, ebből ő már a döglött csótány miatt nem akart inni.
A pap erre felugrott és a földhöz vágta a tökhéjat, mely ezer darabra tört:
- Te, ördögfajzat, miért nem mondtad ezt előbb?
- Na, most aztán tényleg jól elnadrágolnak majd – pityeredett el a kisfiú -, az atya eltörte a nagyi bilijét!

Közben szabadrúgásból alakul ki kisebb helyzet a holland kapu előtt.

Maicont szerelték a 29. percben hosszú szóló után a holland 16-os előterében. A fordulásból holland kontra alakult ki. Robben majdnem lövéshez jutott. Nagyon élvezetes meccs eddig.

Hihetetlenül szép helyzet. Robinho a baloldalon két védőt cselez ki, becsúszva adta tovább, onnan sarokkal továbbították Kakának, aki hatalmas lövést csavart a hosszú felső sarokba. Elképesztő védéssel tolta ki a holland kapus! 

Ezt a támadást talán még Johan Cruyff is élvezettel nézte volna!

Gyönyörű passzokkal hozták ki a labdát a brazilok, Kakát állították meg nagyon szabálytalanul, de a japó bíró sípja néma maradt. Pedig elég egyértelmű volt, Kaká gyakorlatilag belefejelt a földbe, úgy ottmaradt a lába futás közben.

A folyamatos holland letámadásra mostanában csak felívelésekkel válaszol a brazil csapat. Ami nem jó, mert semmit sem tud vele kezdeni az egy szem Fabiano elöl. Dunga eszméletlenül ideges. Nem tudom, arra-e, hogy csapata folyamatosan szabálytalankodik, vagy hogy a bíró lefújja. De mivel a negyedik játékvezetővel vitatkozik, szerintem a bíróra ideges. Pedig Bastos sárgája sajnos jogosnak tűnt.

Félidő.

A leveles állat
Ráunt a párduc arra, hogy a róka állandóan becsapja és elhatározta, hogy odacsalja az odújához. Elhíresztelte, hogy meghalt és lefeküdt a barlangja közepén, halottnak tettetve magát.
Minden erdei állat odajött, hogy megnézze a tetemet és örvendezzék. A róka is eljött, de bizalmatlanul csak messziről tekintgetett a tetem irányába. A többi állat háta mögül kiáltott:
-A nagyanyám, mikor meghalt, háromszor tüsszentett. A tüsszentés a halál igazi jele!
A párduc, hogy megmutassa, mennyire igazán meghalt, háromszor tüsszentett. A róka hahotázva futott el.
A párduc akkor, mérgében úgy határozott, hogy akkor fogja elkapni a rókát, mikor az inni megy. Szárazság volt abban az évben és csak egyetlen kis tó maradt, ahová inni járhattak az állatok. A párduc letelepedett a tó közelében és várta, hogy megjelenjék gyűlölt ellensége. A róka még soha nem volt ilyen szomjas. Három napig bírta, aztán eldöntötte, hogy valami cselhez folyamodik, hogy inni tudjon. Talált egy méhkast, kilyukasztotta és egész testét bekente mézzel. Aztán belehempergőzött az avarba, a levelek a bundájára tapadtak és egészen befedték. Akkor azonnal odament a tóhoz.
A párduc alaposan megnézte, s így szólt hozzá:
-Micsoda szerzet vagy te, soha még nem láttam ilyet?
-A leveles állat vagyok - felelte a róka. -
Akkor ihatsz.
A róka erre belemászott a vízbe és nagy élvezettel szürcsölni kezdte. A párduc csak nézte-nézte, bizalmatlanul, milyen sokat iszik ez a furcsa állat, mint aki napok óta nem jutott vízhez. Így szólt hozzá:
-Mennyit iszol, leveles állat!
Közben azonban a víz megpuhította a mézet és a levelek elkezdtek leválni a róka testéről. Mikor a ravaszdi már eleget ivott, az utolsó levél is lejött róla, és a párduc végre felismerte ellenségét. Azonnal rávetette magát, de a róka gyorsabb volt, és kicsúszott a karmai közül.

 

Szólj hozzá!

Visszatekintés

2010.07.02. 14:13 DartagnanX

Hollandia és Brazília 94-ben és 98-ban is összefutottak a vébén.

Mindkét alkalommal a brazil csapat jutott tovább.

Ez jó hír.

A rossz hír az, hogy a hollandok is megpróbálták a XVII. században gyarmatosítani Brazíliát. Nem sikerült, ezért most duplán mérgesek. A XXI. században először, újra a szabadságáért harcol Brazília!

És akkor álljon itt a két meccs: 

Szólj hozzá!

Miközben mindenki azzal van elfoglalva, hogy ez vagy az a sztár milyen gyengén játszott, hogy kiesett Anglia, hogy lesgól született, hogy bent volt-e vagy sem, Brazília szépen elvert mindenkit akit kellett.

Hiszti, allürök, nagyképűség (az itt tapasztalható nem számít) és mázli nélkül.

Most összetalálkoznak a hollandokkal, akik szintén nem izzadták magukat szanaszét az eddigi meccsükön.

Személy szerint azt gondolom, hogy ha Brazília elveri Hollandiát délután, akkor lehet először bátran kimondani, hogy ez a csapat bizony nagyon komoly esélyes a világbajnoki cím megszerzésére. Ugyanis a holland csapat masszív. És nem volt eddig arra kényszerítve, hogy megmutassa mit tud akkor, ha szorul a hurok. A dánok, japánok, Kamerun és legjobb 16 közötti ellenfelük nem okozott egyáltalán gondot nekik. Robbent nem láttam izzadni. Rúgtak 7 gólt és kaptak kettőt. Nem fáradtak, erejüket nyugodtan tartalékolhatták az első komoly meccsre.

Velük szemben áll most a Selecao, hasonló mérleggel, 8 rúgott és 2 kapott góllal. Nekik a portugálok ellen becsúszott egy X, de ebből sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, mert a portugálok ócska bunkerfocit játszottak, pedig képesek lettek volna normálisan is focizni. Meglepne, ha Queirozzal vágnának neki a következő selejtezősorozatnak. Van egy olyan sanda feltételezésem, hogy Ronalda is azért játszott ilyen "visszafogottan", mert az edző olyan utasítással küldte pályára a csapatot, ahol nem volt tervben a támadásépítés. Mondjuk a dac egy vébén még sosem jött be hosszútávon, tehát C is egy idióta, de láthattunk volna szépen játszó Portugálokat is a vébén. No, de ki a bánatot érdekelnek a portugálok?

Forduljunk vissza a délutáni meccshez. Johann Krójf, a hollandok fantasztikus legendája azt mondta, hogy a brazilok unalmas, buta focit játszanak, és nem fizetne érte, hogy megnézze a brazil - hollandot. Hiányolja a fantasztikus brazil mágiát, Socratest, Zicot. Helyettük csak Melot, Bastost és Julio Baptistát látja. Igen az öreg egész jól vette észre, hogy Socrates már nem tud pályára lépni egy vébén. Ha mágiát akar látni, akkor nézze C. Ronaldot, Rooneyt, Riberyt, Drogbát. Ja, ők már kiestek. A fenébe.

Cruyff szerint a brazilok a korábbi vébékkel ellentétben "csak egy csapat". Szerintem ebben a brazil csapatban pontosan ez a jó. Ettől erősek. Nem balra nézek, jobbra passzolok, a lábam jobbra lép, a testem balra megy, a labdát előre rúgom, de hátrafelé indul stílust játszanak. Hanem egyszerűen hatékonyak. Ezt fogjuk fel előnyként. Miért mindenki a braziloktól várja folyton, hogy szórakoztassák a népet? Idén csak meg akarják nyerni a vébét. 

Tudtátok, hogy sólymokkal tartják távol a stadiontól a galambokat és hasonló haszontalan madarakat? Ezért biztosak lehetünk benne, hogy a Mandela stadionban egy galamb sem lesz.

Brazília és Hollandia a vébék történetében eddig háromszor találkoztak. Egy-egy győzelem és egy döntetlen a mérleg.

A fogadóirodák a brazil győzelmet tartják esélyesebbnek. Kb 2-es a szorzó, ha a brazilokra fogadunk, és 4-es, ha a hollandokra.

A brazil csapat magabiztosságát jelenleg egyetlen dolog árnyékolja be, méghozzá Elano sérülése, ami könnyen lehet, hogy a vébé végét is jelenti a játékos számára. Az elefántcsontparti mészárlásból lábadozó játékos bokája sérült meg, és még nem tudni pontosan, hogy játszhat-e. Felpie Melo játéka is kétséges, bár a tréningeken részt vesz, de nem 100%-os még.

Várható kezdő: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Josué, Gilberto Silva, Dani Alves, Kaka, Robinho - Luis Fabiano

De Ramires is igen meggyőző volt, amikor csereként beállt. Lehet, hogy most ő is kezdő lesz. Melo csereként juthat szóhoz állapota miatt. Elano valószínűleg nem játszhat egyáltalán. (Közben finoman figyelmeztettek, hogy Ramires eltiltott. Így elhanyagolható az esélye, hogy Dunga becserélni. Nulla.)

Ki lesz a meccs királya? Robinho. Kaka segítségével.
A Reklám Margit sztárja akkor fog magára találni, amikor végre szükség is van rá. Ráadásul európai csapat ellen játszanak, ismerős a stílus, megtalálja benne a számítását. Mivel a hollandok nem csak a védekezésre fognak összpontosítani, ezért a kontráknál  igazán tud majd élni a brazil csapat. Villámgyorsan építik a támadásokat, Robinho pedig megmutatja Cruyffnak, hogy van azért mágia a lábakban.

Egy brazil blogban nem fogalmazhatunk meg kételyeket. Ez a brazil csapat erős, masszív, képes hátványból is felállni, képes gólt lőni és védekezni is. Nyerni fognak.

Tippem: 2-1, természetesen brazil győzelem.

Az Uruguay - Ghána meccsen pedig az afrikaiak nyernek, egyszerűen azért, mert jobban játszanak az uruknál.

5 komment · 1 trackback

Tchau Chile!

2010.06.28. 22:29 DartagnanX

Szép mérkőzés volt, egyértelmű brazil győzelem. Szimpatikus chileiek.

3 szép gól. És számos lehetőség.

Jöhetnek a hollandok.

4 komment

Gundinak üzenem

2010.06.28. 22:22 DartagnanX

1. Robinhot elhozták a vébére. Kezdő volt ma is.

2. Ronaldinhot viszont nem hozták el a vébére, ezért nem is rúgott gólt. Az Robinho volt, akit elhozott Dunga a vébére.

3. Luis Fabiano nem támadott lecserélése után. Ezért lesen sem ő volt, hanem szintén Robinho, aki tényleg ott van a vébén.

Egyébként, ha én ülnék ott fent a közvetítőállásban, akkor biztosan csak annyit tudnék mondani, hogy "húbazmeg!", és a meccs végéig sikongatnék meg röhögnék, de olyan sokszor hangzott el, hogy Robinho nincs a vébén és Ronaldinho lő, hogy már zavart.

3 komment

A megszokott taszító és arrogáns magabiztossággal fussunk neki a következő írásnak, amelynek témája az esti Brazília - Chile összecsapás!

Mint arra mindannyian jól emlékszünk, Brazília első két csoportmeccsét megnyerte, majd a portugálok elleni zárótalálkozót (aminek tétje már nem sok volt) Robinho, Kaka és Elano nélkül döntetlenre hozta.

Chile nem vág túl sok gólt, ám szépen játszik. Két egy-nullás győzelemmel és a spanyolok elleni 2-1-es vereséggel jutottak tovább csoportjukból. Játékuk nem nélkülözi a latinos temperamentumot, magyarán mennek előre mint a barmok, 3-3-1-3-as felállásban, állandóan nyomás alatt tartva az ellenfelet.
Ez utóbbi chilei tulajdonság egyfelől kellemetlen, mert a brazilok nem igazán szeretik, ha letámadják őket, viszont kellemes, mert azt viszont szeretik, ha van hely a gyors támadásépítésnek, vagy akár a kontráknak. Jó hír, hogy a támadó felállás ellenére is csak két gólt lőttek a csilik, ami Svájc és Honduras ellen nem sok. A két kapott góljuk sem sok, viszont állandó kezdőjükből eltiltás miatt hiányzik két védő, Waldo Ponce és Gary Medel. Pedig ők a Castrol World Cup Index alapján az első kör legjobb védői voltak, ellenfeleiket csak háromszor (!) engedték kapura lőni. Rajtuk kívül Marco Estrada is kénytelen eltiltása miatt a lelátón üldögélni. A három játékos hiánya kulcsfontosságú lehet.

Robinho a győzelem kulcsát a széleken történő támadásvezetésben látja, és a chilei kapu elé való gyors megérkezésben. Szét kell húzni a mezőnyt, és lendületből támadni a csiliket, akkor lesz jó. Majd meglátjuk a meccsen, hogy mennyire törekednek erre a brazilok, és ha így lesz, akkor mennyire jön be.

Luis Fabiano már a Manchester United és a Milan látókörébe került, folytatnia kell jó sorozatát, ha jövőre a két sztárklub valamelyikében akar kézilabdázni!

Elano felépült sérüléséből, de Felipe Melo sérülése nem biztos, hogy rendbe jön az esti meccsre. Julio Baptista térdével vannak gondok, részvétele kétséges (nem mintha egyébként a kezdőben lenne). Az edzésen mindenki részt vett.

A brazilokkal 1990 óta nem fordult elő, hogy ne jutottak volna a legjobb nyolc közé. A csilikkel viszont 48 éve nem fordult elő, hogy bejutottak volna a legjobb nyolc közé - akkor hazai pályán játszottak.

Chile vezetője, Marcelo Bielsa elmondása szerint csapatának nincs vesztenivalója, mindent vagy semmit alapon fognak nekizúzni dél-amerikai szomszédaiknak. A csilik öltözőjében egyébként egy chilei zászló lóg, amelyet a februári földrengés romjai közül húztak ki. Ez megható és lelkesítő kabala, de mint tudjuk, a kabalák sem intéznek el mindent.

Chile és Brazília elmúlt 7 találkozóján mind a hétszer Brazília nyert. A gólarány 26-3 a brazilok javára. Ami meccsekre lebontva 3.7 - 0.4. A statisztikák azonban szart sem érnek egy vébé nyolcaddöntőn.

Ám statisztikáktól függetlenül azt gondolom, hogy a védekező trió hiánya hatalmas hátrányt jelent majd a chileiek számára, és nem ússzák meg 2 kapott gólnál kevesebbel.

Várható kezdőcsapat: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Josué, Gilberto Silva - Elano, Kaka, Robinho - Luis Fabiano

Tippem: 4-1

Ja, egyébként elhanyagoltam a jóslást, de ne aggódjatok, tegnap megtettem mind a két meccset 3-1-re, és az egyik 4-1 lett a másik pedig telitalálat. Úgyhogy nagy formában vagyok.

A hollandok elverik 2-0-ra soros ellenfelüket!
 

És így utólag is boldog születésnapot kívánunk Felipe Melonak!

8 komment

A mérkőzés

2010.06.25. 16:22 DartagnanX

Egyelőre nem rossz a csapat. A portugálok kontráznak. Tiago veszélyes lövése szállt szépen mellé, de nagyon tisztán lőhetett a beadás után.

A balszélen fájdalmasan kevés támadás indul, szinte nem is passzolnak oda.

Melo épp az imént próbálta lerúgni egy portugál fejét, nem sikerült neki.

Védekeznek a gyökér luzitánok. 11 ember a kapujuknak szinte előterében. Kurvára jó nekik az X. Mondjuk jellemző egyébként is rájuk ez a fajta hozzáállás. Remélem nem találnak be egy kontrából, nagyon ki van nyílva a brazil csapat.

Brazil kézilabdázás. A bíró mindenkinek ad egy sárgát, Juannak és utána az anyázó portugál Dudának is. Úgy lóbálta a sárgát, mint 56-os szabadságharcos a lyukas zászlót.

A szabadrúgásból Krisztina rúgott kapura. 60 méterről kb. 30-cal ment fölé. Ja, de előtte beállt a csodálatos terpeszbe, pozőr majom.

Ronaldina nagyon tehetséges játékos, elsimerem. Csodálatosan vezeti a labdát, csak immár hatodszor próbálja meg egyedül végigcselezni az egész pályát, hosszában, majd keresztben. Nem mintha bánnám.

1 méterről kapufa! Mi a faszért nem lehet belőni?! Hatalmasat védett a kapus. Utána a kontrából Tiago dobta fel magát a tizenhatoson belül. Megérdemelten kapott sárgát.

Baptistát említésre méltó módon tarolták le a középpályán. A visszajátszásban két kafferbivaly ütközéséhez hasonlatos látvány tárult a szemünk elé.

Szép keresztlabdát kapott Maicon, be tudta még tekerni, de a fejes elpattant a kapufa mellett. Nagy helyzet volt ez is.

Pepe mutatta meg Felipe Melonak, hogy mennyire tudja megnyújtani stoplival az Achilles-inakat. Melonak ez fájt, Pepe pedig sárgát kapott.

Most felpörgött a meccs, a középpályán gyorsan átmennek a csapatok, relatíve sok a szabálytalanság. Több a kis helyzet. De a portugálok csak távoli lövésig jutnak el, a brazilok pedig a portugál 16-os vonalában fogynak el.

Felipe Melo nagyon durván felcsapja Dudát (vagy Pepét - Duda, Pepe... mindegy is). Jogos a sárga. A csapattársak jól leszúrják utána. Erre figyelni kell, nehogy piros lap legyen a vége.

Dunga nem szarozik, azonnal lecseréli Melot. Josue érkezik a helyére. Dunga jól vette észre, hogy Felipe elméje elborult, ezt könnyen kihasználhatták volna a portugálok, és emberelőnyre válthatták volna.

A bíró nagyon könnyen ad sárgákat, most újra egy portugál (Fabio Coentrao) kapott lapot. Szigorú ítélet.

1 perc a hosszabbítás. Brazil szöglet. A szögletarány 5-0 a brazilok javára.

 Félidő. Hét sárga született. A portugálok is felpörögtek a félidő második felére, akkor lett durvább is a meccs. Kemény második félidőt várhatunk.

A szünetben nem volt csere egyik oldalon sem.

54. perc Duda helyett jön Simao.

Más említésre méltó nem nagyon történt. Hacsak az nem, hogy nincs sárga mióta elkezdődött a második félidő. Krisztina nagyon gyors, még jó, hogy csak egy darab van belőle. Mérgesítő lenne, ha például 2 játszana a portugáloknál. Hát még ha három!!

A portugálok semmit sem mutatnak tudásukból. Úgy védekeznek mint az észak-koreaiak, annyi különbséggel, hogy lényegesen gyorsabban indítanak kontrákat.

Hatalmas portugál helyzet. Krisztina kontrázott egyedül, és egyszerűen nem sikerült elvenni tőle a labdát, csak a 16-oson belül, de Lucio ott is csak középre tudta elpöckölni Ronalda elől, ott pedig érkezett egy másik portugál. Julio Cesar megsérült. Most látjuk, hogy a hátába fémalkatrészek vannak beépítve, úgy tűnik, hogy Julio Cesar egy KIBORG. Az érkező portugál lényegében rátaposott a gerincére. Nem lehet kellemes.

Pepe helyett érkezik Pedro Mendes a portugáloknál. 63. perc.

Az utóbbi öt percben főleg a brazil térfélen ment a játék.

Veszélyes helyről portugál szabadrúgás. Egy ökörcsordába lefogadnám, hogy C ellövi.

Ellőtte. Keresztbe mellé. Nagyon érdekesen szállt a labda. Két méterig egyenesen felfelé, majd hirtelen leesett a földre. Ja, közben ment előre is persze, ez csak az ívet írta le.

Most feltámadtak a portugálok, inkább ők kerülnek helyzetbe. A brazilok viszont egyáltalán nem, ami azért inkább aggasztó.

Megint azt érezni, hogy hiányzik egy igazán nagy játékos a brazil csapatból. Senkit sem lehet kiemelni. Kevés a jó egyéni megoldás, a meglepetés.

Baptista és Carvalho ütközése vet méteres hullámokat a 16-os előterében. Nem sikerült ismét lövéshez jutni, pedig a brazil csapat kijött a portugálok szorításából. Gyors és küzdelmes a meccs, de nem látványos.

Szabadrúgás 40 méterre a kaputól, most nem engedték oda Krisztianát. Így tán még rosszabb volt, mintha rásomhatta volna.

Julio Baptista sérült meg, lebiceg. Ramires érkezik!

Az agyonvarrt Raul Meireles helyett Miguel Veloso jön a portugáloknál. 84. perc.

Luis Fabiano le, Grafite be. Nem mondanám minőségi cserének.

Lássuk be: a portugáloknak kurvamindegy, hogy elsőként vagy másodikként jutnak tovább. A saját térfelükön állnak.

Dani Alves gondolt egy merészet és éles szögből rátűzte a rövid felső felé. Sajnos jócskán mellé ment.

Öt perc a hosszabbítás.

Ramires távoli lövése pattant meg, komoly védés kellett a kipaskolásához. Majd újabb rém gyenge szögletet láthattunk csapatunktól.

Portugál helyzet végén Julio Cesar semmisítette meg a portugál támadót. Lucio nem tudta elfejelni a labdát, ezért széles vállaival ütötte ki. Így került a portugál elé.

Vége a meccsnek. Semmi tétje nem volt. Portugáliának jó volt a döntetlen, a brazilok pedig értelemszerűen nem adtak fel mindent a góllövés érdekében. A portugál védelem bizonyított, nem hagytak teret, igazán nagy helyzet sem alakult ki. A brazilok sem panaszkodhatnak. Papíron jobbak voltak, ez most egy pontot ért.

Szurkoljunk, hogy a spanyolok csoportelsők legyenek, és akkor láthatunk egy nagyon jó Spanyolország - Portugália meccset a legjobb 16 között.

7 komment

Üzenik a gyerekek a válogatott edzőtáborába. Ennek örömére rajzoltak is egy pár kedves képet!

Ezen a képen Luis Fabiano látszik, amint napellenzős sapkájában gólt szerez. Kézgyanús az eset, de a bíró végül megadja . Mondjuk itt hazai pályán játszanak, amit hangsúlyosan jelez a pályára kitűzött brazil zászló.

Itt a brazilok csapatbusza látszik. Az Alien - A bolygó neve: Halál filmekből ihletett masszív kerekekkel ellátott, tankszerű jármű átgázol az egész világon. Hat kereke van, annyi, ahány vébé címe lesz Brazíliának a döntő után.

Ez egy kissé pszichedelikus kép. A baloldalon elszánt brazil játékost láthatunk, amint tekintetével keresi az alkalmat a góllövésre. A jobb oldalon pedig a Dűnéből jól ismert homokférget látjuk, amint egy hatalmas kék strandlabdát kaparint a szájába! A homokféreg is brazil.

Az utolsó képen egy kisportolt brazil csatárt látunk. Látható, hogy a csatár főleg fürge lépteire számíthat, hiszen lábai mérföldesek és légellenállást is csak elenyészőt fejtenek ki. Széles vállai lehetővé teszik a legizmosabb védők lekoccantását is. Amikor ez a csatár a pályán van, a felhők is elkezdenek osztódni, de előtte elhúznak a Nap elől! Ez a kép régen készülhetett, hiszen nem Jabulanival gyakorol emberünk. Reméljük ez nem fog problélmát okozni.

5 komment

Egyes jelentések szerint Luisao és Julio Cesar összeverekedtek az edzésen. Nem pontosan tisztázott, hogy miért mentek egymásnak a felek.

Ám az esetről megkérdezték Luisaot, aki azt mondta, hogy baromság. Julio Cesarral csak az edzés közben megszokott tréfálkozás volt igazi férfiakhoz méltóan kemény (valamilyen érdekes labdás gyakorlatot mondott, nem pontosan tudtam lefordítani sajnos). Nem igazán érti, hogy lehetett ezt verekedésnek látni.

Nos, valszeg a hírnek semmi alapja nincs, de a Blikket is több százezer példányban nyomják.

 

 

Szólj hozzá!

A braziloknak nem csak a tábora családias, de az edzéseik is igazi élményt nyújtanak a helyieknek is. A helyi gyerekek először csak a kapu mögül nézték a meccset és integettek a játékosoknak, de később a pálya melllé hívták őket, ahol kedves barátkozás kezdődött.

Igazán nyálas történet, de a képek a leginkább azok. (A képek a Brazil Labdarúgó Szövetség oldaláról vannak)

Szólj hozzá!

Összetalálkozik a világbajnokság eddig meggyőző teljesítményt nyújtó csapata csoportja második helyezettjével, hogy eldöntsék, ki jut tovább csoportelsőként, és mérkőzik meg a következő körben jó eséllyel a spanyol válogatottal.

Ebből kiindulva szinte 100%-ra vehetjük a brazil győzelmet, ugyanis a brazil nép becsületes és egyrészt minden meccsét meg kívánja nyerni, másrészt a portugál kutyák inkább választják a könnyebb ágat, mint a dicsőséget!

Igaz, hogy a portugálok elméletileg még kieshetnek, ha az elefántcsontparti brigád 8 góllal veri a koreaiakat. De ez nem valószínű, hiszen a népírtó, elnyomó, kommunista rezsimtől rettegő észak-koreai csapattagok inkább kiszúrják a labdákat, mint hogy még egy ilyen vereséget el kelljen mesélni a kihangosított telefonba a kedves vezérnek.

A koreai szövetségi kapitány épp bátorságot gyűjt, hogy elmondja a kedves vezérnek a 7-0 hírét.

  Kaká nevetséges kiállítása miatt fog hiányozni a portugálok elleni derbin. Ami - köszönhetően Dunga stílusának - talán nem fog olyan nyomot hagyni a csapaton, mint amit Krisztina esetleges kiesése jelentene a másik oldalon.

A portugálok által elrabolt (vagy még rosszabb: áruló) brazil, Deco lehet az ellen nagy hiányzója. Helyette a málé Tiago játszhat. Tiago egyébként szívesen emlékszik vissza a 2008-ban brazilok ellen játszott barátságos mérkőzésre. Hiszen akkor 6-2-re szivattyúztak!

Luis Fabiano az elefántoknak lőtt két góljával a legjobb gólátlaggal rendelkező csatár a világbajnokságon (válogatott meccsek tekintetében). 40 meccsen 27 góljával. David Villát utasította maga mögé, neki is tök sok gólja van 60 meccsen.

Dunga irányítása alatt a brazil csapat masszív védelme bizonyított, az övék a legtöbb sikeres szerelés a vébén, szám szerint 43.

Carlos Queiroz szép játékra számít, technikás játékosok mindkét oldalon. Nem gondolja, hogy a két évvel ezelőtti hatalmas és egyben irtózatos vereség miatti visszavágás hajtaná őket. "Ez nem büszkeség kérdése". Na ugye, mondtam én, hogy nem játszanak ezek a becsületükért. Jó lesz nekik a második hely, hogy utána Svájc búcsúztathassa őket a 16 között. "Nem a döntetlenre fogunk játszani, hanem arra, hogy nyerjünk" mondta, tehát egyértelmű, hogy a döntetlenre fognak hajtani.

Ezzel szemben Dungáék egyértelműen a győzelemre hajtanak, ugyanis braziliában nem elfogadott a többi eredmény. Dunga elnézést kért egyébként a szurkolóktól és megemlékezett a braziliai áradások áldozatairól is.

Értük is játszanak majd délután!

Update:

Várható kezdőcsapat: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Gilberto Silva, Felipe Melo - Julio Baptista, Nilmar, Robinho - Luis Fabiano

18 komment

Térjünk vissza a rendes munkamenethez. Kicsi, színes, édes-aranyos, cukimuki kis bulvárhírek jönnek a brazilok edzőtáborából. Mindenki beszélt kicsit mindenkiről.

Kezdjük is:

- A FIFA nem fogja Dungát megbüntetni, miután elküldött az anyjába néhány újságírót. Ami kedves dolog, figyelembe véve, hogy Maradona két hónapos eltiltást kapott miután kijuttatta az argentin válogatottat a vébére. Igaz, Maradona azért burkolatlanul küldött el mindenkit a bús francba, utána pedig a csapatbuszon viccesen a fasz szájban való mozgatására utaló mozdulatokat tett az újságíróknak.

- Fabiano elismerte, hogy a labda a kezére pattant a gól előtt. Ennek ellenére pályafutása egyik legnagyobb góljának nevezte a találatot. Svenjöranerikszon teljesen maga alatt volt - "Nem kellett volna megadni a találatot, MINDENT MEGVÁLTOZTATOTT, hiszen ezzel lett 2-0" mondta a bölcs öreg, akinek csapata csak a lábak és labdák eltörésében villogott. A mérkőzés végeredménye egyébként 3-1 lett, csak a rend kedvéért. 

- Az Elefántcsontpart elleni mérkőzés egyébként is komoly hullámokat kavart. Dunga is megjegyezte, hogy a brazilok lényegesen jobbak voltak ellenfelüknél, és bár egyetlen komoly szabálytalanságot sem követtek el, mégis több lapot kaptak, ráadásul egy teljesen jogtalan kiállítás is sújtotta őket - utóbbi ráadásul Portugália ellen is hátrányos.

- Elano a lányainak köszönte meg, hogy életben maradt az elefántcsontparti fószer talpalása után. Ugyanis a lányai neve van ráhímezve lábszárvédőire. Ezt mutogatta gólja után, majd ezek a páncélok óvták meg lábát attól, hogy leszakadjon a belépő után. "Azt hittem eltört, kétségbe voltam esve. A lányaim megmentettek, Istennek hála, nem komoly."

- Pelé reagált Maradona múlt heti kijelentésére, miszerint "Pelének már a múzeumban lenne a helye". Pelé azt nyilatkozta, hogy nem igazán vette zokon a kijelentést, hiszen tudja jól, hogy Maradona nagyon szereti őt. "Amikor Maradona elkezdte a tévéműsorát, akkor először engem hívott. Amikor jótékonysági mérkőzés volt a Boca Juniorsnál, akkor is meghívott. Maradona rajong értem. Amikor figyelemre van szüksége, engem hív." Pelé meglepően stílusos visszavágását fokozta, amikor Fabiano góljára terelődött a szó: "Egy kicsit mindkettőnk gólja volt ez. Kellett hozzá az én fejem, és Maradona keze."

- Kaká is Maradona szavira reagált. Szerinte nem Maradona tisztje a kezezésről ítélkezni, miután bekézilabdázott egy gólt egy döntőben az angolok ellen. Kaká arra is kitért, hogy bár a hatalmas kijelzőn ötvenkétszer megnézhették a szurkolók a kezezést a gól előtt, az ő jogtalan kiállítását egyetlen egyszer sem játszották vissza. Szerinte tiltani kéne, hogy a kivetítőn a meccs visszajátszásai pörögjenek. Ebben osztom is a véleményét, amíg nincs videobíró, addig ne legyen visszajátszás se a helyszínen.

- Kaká kiállítása pozitív oldalát is látja. Így legalább van egy hete, hogy még jobb formába kerüljön fizikailag.

- Robinho nagyon boldog, élvezi a hangulatot a brazil kontingesnél. A válogatott több rekordot is tart, egyrészt ők nyertek a legtöbbször világbajnokságot, másrészt a 23 tagú keretből 22 a házas ember. Így nagyon családias a hangulat. Asszonyok, gyerekek szaladgálnak mindenfelé. Egyedül Julio Baptista kénytelen kurvákat hívni egyedül aludni, ő ugyanis nem házas.

3 komment

Szervbusztok kedves ólvasok! Az én nevem Haraszti Dénes és most csak vendég iró vagyok ebbe a blogba. És eggy jó kis fel kérés álltal ki rúcanok a fúttbal világába is eggy cik irásának erejéíg. Íme a fógalmazásom remélem tetszceni fog mínden valakinek. 

A vílágbajnogság eggyik legpíkánsab mérközése következik 2010 júniús 25-ödikén (pénteki nap ere figyeljetek!) 16 órakkór amikor is Brasilia válogatotja eggy kegyetlen mérközésen össze csap a kórgó gyomru Portúgáliával. Most sok ezren kérdeszhetitek hogy mitöll olyan pikkáns ez kedves cik iró úr?! A leg fóntosab okokat ott kell keresni hogy a: történelembe.

Egészen 1494-gyig kel az emlékeinkbe nyúlni hogy a homlokunkra csapjunk: Valóba! Ekor kötöték meg a Tórdesillasi szerzödést és osztották be Brasíliát portugáliai gyarmattá. Szegény sárga mezes zsenik kereken 1800 valameddig nyögték a disznó portugálok rab igáját de adigra már példáúl a nyelvüket is rájuk eröszakólták a lusitániai hodolók szóval ma egész amerikába csak a gumifák főldjén beszélnek portugálúl a többi valakik mínd spanyolúl. Ezér is elég rossz a szamba hazájába hogy ki vanak közösítve.

Szóval ilyen bal jós öröksége van most a Pellé utódainak. Pszikiailag nagyon meg visselö lehet az a túdat hogy ha le győzik a portúgál hóditok őket akor lehet hogy az egész hazájukra pályáznak majd a fel bőszülésükbe! Megin gyarmati sorsba kerülhetnek ami tejjesen el keseritö lenne a brasiliai emberek tíz ezreinek is. (Vigyázat pletyka: álitólag az a vacak C. Ronáldo el akarja vállalni hogy ő legyen az ujj gyarmat helytartója... Ennyire őntelt egy fráterröl van szó!)

A mérkőzésen sajnós rengeteg nehésségel kel szembe nézniűk a fótball tengeren túli fene gyerekeinek. Kakát ki tíltották eggy össze esküvés miat. Nem tesz jót nekik a hídeg essös időjárás. Írdatlan zajba kell játcainúk rá adásúl az elenfél érti amit móndanak mer a rájuk eröszakólt nyelvet kell használniúk! És ha aszt szeretnék hogy ne kisérthese őket ujjra a nagyhatalmi tőrekvésektöl fűtött európai démon akkor anyira le kéne őket győznie hogy legaláb saját számitásaim szerint is minimúm 7-8 gólal. Ez nagyon sok félek hogy nem fog síkerülni de akor se keseredgyen el senki se légy szívesek. Amennyibe csak döntetlen vagy kicsi győzelem a meccs sórsa akor a dőntöbe ujjra rá fenheti Brasiliára a gennytől bűzlő bibircsókos kezét az északi rém (Pórugáliára célzok).

Szóval majnem élet halál kérdése a brasil népnek ez a mecs aki csak teheti szúrkoljon (meg ha valásos valakihez akor imátkozzon is hozzá) nagyon erősen légy szíves. (Az őrűlten fanatikus hangók szerínt akkár a szabad vílág sorsa füg majd ettöl. Ha Pórtugália ujjra gyarmatosít ki álitja meg Angliát? Spanyolt? Franciát? Remélem csak bolond spelukáció ez az egész fenyegetés és nem vagyúnk valóba veszélybe.)

 

Az őn jelölt helytarto kandidátús (pirosba hetes számal) gőgesen terrorizálja a békés brazíliai lakóságot, a sportszerű Kaká baj társa segitcségére siet és számon kéri hómfitársa bántását. Már 2008-ba el kezdödöt a pszikológiai had vísellés!

 

Dőbenten nézik a brasil fotballisták ahogyan a portugálokal szövetcséges francia bíró kegyetlenkedve ki álítja az elnyomásal szembe nézö csapat kúlcs játékosát, vajón milyen koncot ígérhetet a Pórtugál koróna ezér az aljas tettér?!

17 komment

Címkék: történelem brazília portugália g csoport

Pierre hatalmas sikert könyvelhetett el tegnapi jóslataival. De a tegnapi horgászás közben megtámadta egy grizzly. Emlékezzünk rá nagyon röviden.

Portugália - Észak-Korea 7-0

Megszületett a vébé eddigi legmókásabb gólja, Krisztina Ronáldó a fején egyensúlyozva haladt a 16-oson belül egy jó darabon, mielőtt belőtte saját első, csapata százhatvanhatodik gólját. A kommunista, mészáros rezsim csapata ezzel a vereséggel sikeresen feledtette a brazilok elleni kitartó védekezését.

Chile - Svájc 1-0

Helyes.

Spanyolország - Honduras 2-0

Fantasztikus mérkőzésen láthattuk, hogy milyen az, amikor az egyik csapat 4 percenként lőhetne egy gólt, mégsem teszi. Ezért lett csak 2-0 a végeredmény, 21-0 helyett. Torres tegnap talán még egy 5 méter átmérőjű strandlabdával sem találta volna el a Komjádi uszoda legnagyobb medencéjét, nem hogy a hondurasi kaput.

És most ÉN jósolok, készítsétek a Tippmix szelvényeket, a betandwin, bwin, winnet, netandwin, wewin, clickandwin stb. weboldalak megfelelő rovatait!

Mexikó - Uruguay

Dél-amerikai összetartást láthatunk majd. Változatos meccsen lesz 0-0-ás vagy 2-2-es végeredmény. Ennek örömére mindkét csapat továbbmegy. Egyetlen okuk lehet arra, hogy küzdjenek a győzelemért, ez pedig az, hogy a csoport második helyezettje Argentína ellen játszik a legjobb 16 között. Ami azért nem mindegy. Viszont a vesztes netán ki is eshet.

Franciaország - Dél-Afrika

Csodásan búcsúzik a világbajnoki küzdelmektől mind a két csapat! Dél-Afrika két gólt ragaszt a csigazabálók kapujába, akik vidám szaladgálással teszik feledhetetlenné az esténket. És ismét rúgott gól nélkül távoznak. 0-2

Nigéria - Normális Korea

Nigéria egyetlen esélye, ha HUGGYÁ (jó, csak legalább két góllal) verik a koreaiakat. Erre rém kicsi esélyt látok, de valószínűleg azért behúzzák a meccset. Korea már egy iksszel továbbmehet, mivel az argentinok tuti leverik a görögöket.

Argentína - Görögország

A vébé alatt egyre szimpatikusabbá váló Diego csapata nem sokat szarozik majd a görög figurákkal. Lazán begyömöszölnek 2-3 gombócot a kapujukba, és kapni egyet sem fognak.

2 komment

Új rovat következik hamarosan. Ez lesz a "Vendégblogger ember ír hozzánk".

Első vendégünk: Ken Lee! (http://kenlee.blog.hu/)

Szerintem osztatlan lesz a sikere. A brazil portugál szembenállás ősi gyökereiről fog írni.

Szólj hozzá!

Mások játéka

2010.06.21. 14:46 DartagnanX

Összeomlott a rezsim a csoport másik meccsén. 3 perc alatt két gólt kaptak.

 Update: 90 alatt pedig hetet. Mit fog szólni ehhez a Kedves Vezér?

Szólj hozzá!

Mi lesz ma?

2010.06.21. 12:21 DartagnanX

Pierre, a hómágus tippjei következnek:

Portugália - Észak-Korea 2-1

Pierre elsőre azt hozta ki, hogy Észak-Korea győzni fog, egy gólocskával, de végül észrevette, hogy sárga hóval jósolt, ezért újra nekifutott, így ellenkező előjelű eredmény jött ki.
Ha az északiak nem fáradtak el az előző meccsen, akkor most is nagyon meg fogják nehezíteni a luzitán primadonnák dolgát. Mivel nagyon sportszerűek ráadásul, ezért teljesen feleslegesen fog Krisztina esni-kelni, a bíró nem fog befújni neki minden szart. De azért valószínűleg be tudnak gyötörni egy gólt. Pierre és én is röhögnénk, ha nem így lenne.

Chile - Svájc 2-0

A csilik nem járnak úgy, mint a világbajnokleszbiztosan spanyol csapat. A svájciak sem. Meg vagyok róla győződve, hogy a svájci csapat rém gyenge, és bizony ki fognak kapni.

Spanyolország - Honduras 3-1

A spanyolok felszívják magukat, és magabiztosan le fogják verni Hondurast.

 

Ja, egyébként Pierre nem francia, ez csak a művészneve, amitől én magam is hányok, de ragaszkodik hozzá. Üdvözöl mindenkit Alaszkából. A meccseket nem fogja nézni, mert most alszik, utána pedig korán indul horgászni!

Szólj hozzá!

Az alábbi videón látszik, ahogy a bíró a gól után csacsog Fabianoval.

Érzésem szerint a bíró (bár nem láttam, hogy hol áll) gyanúsnak látta az esetet, ám hátulról nézve nem lehetett egyértelműen megítélni, hogy felkarral vagy mellel vette le Fabiano a labdát. A bíró úgy gondolta, hogy lazán megkérdezi Fabianot - ezzel is növelve tekintélyét és várható eltiltásának hosszát. Fabiano aszondja: "Neeeem, abszóóóólúúúút nem volt kéz!" A bíró pedig helyesel: "Jóvan, én is mellnek láttam, helyes-helyes!" 

2 komment

Elanot a 67. percben rúgta agyon a szimpatikus Tiote. Szerencsére a korábbi gólöröménél megmutatott lábszárvédőt visszatette a helyére, így képes volt megvédeni lábát a tripla, spirális, zúzódásos, horrortöréstől.

Az orvosok szerint 2-3 nap kihagyás kell neki, súlyos zúzódás van a lábán. A portugálok ellen talán már játszhat is.

Szemben Kakával, akit a vélhetően a portguáloknak szurkoló francia bíró kiállított.

A bíró egyébként megtorlatlanul hagyta Tiote és egy másik kedves pajtása brutális talpalását is. Mindkettő azonnali pirosat ért, szándékosan, lábra menően, nyújtott lábbal próbálták megsemmisíteni ellenfelüket. 

Itt pedig megnézhetjük, hogy szvenjöran mire buzdítja tanítványait: 

25 komment

Elsőként ajánlanám figyelmetekbe, hogy Pierre a hómágus telibe találta az eredményt. Ráadásul a paraguayiak meccsének eredményét is.

A brazilok bizonyították, hogy az észak-koreaiak elleni meccs valóban nem volt mérvadó. Meggyőző teljesítménnyel lépték le az elefántokat, akik csak azzal vétették észre magukat, hogy megpróbáltak minél nagyobb kárt tenni az ellenben. Ez sikerült is. Elanot ölben vitték le a pályáról, Kakát pedig teljesen jogtalan kiállítás miatt fogja nélkülözni a brazil csapat a portugálok elleni utolsó csoportmérkőzésen.

A bíró tökéletesen alapot adott a durvaságnak teljes erélytelenségével és ostoba ítéleteivel.

 

10 komment

süti beállítások módosítása